Geçen Yıl 693 Bin Liralık Harcamayla Gerçekleştirilen Festivale Uluslararası Boyut Kazandırılacak

Geçen yıl 693 bin liralık harcamayla gerçekleştirilen ''İçel Narenciye Festivali''ne uluslararası boyut kazandırılacağı bildirildi.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, İçel Ticaret Borsası'nda düzenlenen festival değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, festivalin 3'üncü yılında uzun zamandır yapılan festivallerde elde edilemeyen başarıların yakalandığını söyledi.

Narenciyenin İçel ve Türkiye için çok önemli bir zenginlik olduğunu ifade eden Güzeloğlu, şunları kaydetti:

''İçel'de böylesi güçlü ve kalıcı bir festivalin gerekli olduğunu söylemiştim. Bunu amaçlayan bir oluşum gerçekleşti. İçel'in tüm bileşenleri amaçlar doğrultusunda bir araya geldi. İlk yıldan bu yana zenginleşerek yol aldığımızı görüyoruz. İçel Narenciye Festivali kurumsal kimliğiyle özel bir örnek olmaya devam ediyor. Festivalimizde çiftçilerimizin eğitim çalışmaları ve sertifikalandırılması, ürünlerin pazarlarda değer elde etmesi ve yabancı alım heyetlerinin ilimize gelmesi çerçevesindeki 3 ana başlıkta beklentileri karşılıyoruz. Bu başarıyı birlik ve beraberlikle sağladık.''

İçel Ticaret Borsası ve Narenciye Festivali İcra Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir ise 17-18 Kasım 2012 tarihinde gerçekleştirilen festivalin oldukça verimli geçtiğini ifade etti.

Festival öncesinde 2012 bütçelerini 750 bin lira olarak belirlediklerini, belediyeler ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin desteğiyle 747 bin 983 liralık bütçe geliri elde ettiklerini dile getiren Özdemir, festival için 693 bin lira harcandığını, destekçilerle bir araya gelerek, artan parayı ne için harcayacaklarına karar vereceklerini bildirdi.

Festivalde dünyanın farklı coğrafyalarından katılımcıların ve göstericilerin yer aldığını hatırlatan Özdemir, şöyle devam etti:

''Bugüne kadar hep mütevazi davrandık. Uluslararası nitelikte düzenlediğimiz etkinliği ulusal olarak halkımızla buluşturduk. Ama artık etkinliğe uluslararası boyut kazandıracağız. Bu kapsamda festivalin ismini de İçel Uluslararası Narenciye Festivali diye değiştirmeyi düşünüyoruz. Bu kapsamda etkinliklerimizi ve festivalimizi daha da zenginleştireceğiz. Zaten hali hazırdaki festivalimiz, bir çok uluslararası denilen etkinlikten bile daha uluslararası nitelikte. Festivaldeki hedefimiz İçel'de birlik ve beraberliği pekiştirmek. Bu konuda tüm Türkiye'ye örnek olacak bir birliktelik sağlanmıştır. İçel'in narenciye sektörünün lideri olduğunun tescillenmesi ve narenciyenin kentle özdeşleştirilmesi hedefimize de ulaştık.''

Toplantı sonunda, festival kapsamında düzenlenen kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Muhabir: Mesut İnce / Kerem Kocalar

Yayıncı: Tevfik Işık
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile