Geçici köy korucusu Reşit Akar için tören düzenlendi

Bitlis'te dün yaşanan çatışmada şehit olan geçici köy korucusu Reşit Akar için tören düzenlendi.

Akar'ın cenazesi merkez Hüsrevpaşa Mahallesi'ndeki Beşminare Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından, Bitlis Jandarma Alay Komutanlığı'na getirildi.

Törende konuşan Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, şehitlerin aziz kanıyla suladığı vatan parçasının, dünya var olduğu müddetçe, Türk ulusunun en şerefli parçalarından biri olarak anılacağını söyledi.

''Bir toprağı vatan yapan onun üzerindeki eserlerinizdir. En büyük eserlerimiz de verdiğimiz şehitlerimizdir'' diyen Yılmaz, şöyle konuştu:

''Dünya durdukça bu yurt bizim yurdumuz kalacak. Köy korucularımız, Mehmetçiklerimiz, polislerimiz, öğretmenlerimiz, her yaştan her meslekten çiftçimiz, köylümüz bu toprağa kanını ve canını verdi. İstiklal Marşı'nın vasiyetini, millet olarak bugüne kadar getirdik. Bundan sonra da korkmadan, yılmadan ve cesaretle yerine getireceğiz. Bu vatana sahip çıkmanın ispatıdır. Dünya durdukça şehitlerimizin sayesinde başımız dik, bayrağımız gönderde, milletimiz mutlu ve refah içinde yaşayacak. Aziz şehidimize Allah'tan rahmet, ailesine ve ülkemize baş sağlığı diliyorum.''

Törende, İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli Jandarma Binbaşı İhsan Çanak da bir konuşma yaptı.

Bitlis Müftüsü İmran Kılıç tarafından yapılan duanın ardından Akar'ın cenazesi toprağa verilmek üzere, İl Jandarma Komutanlığı'nda hazır bekleyen helikoptere bindirilerek Mutki ilçesine bağlı İkizler köyü Uğur mezrasına götürüldü.

Törene, Bitlis Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan, İl Jandarma Komutanı Albay Enver Aydın, kurum amirleri, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile