Geçici Sığınmacıların Açlık Grevi

İran ve Afganistan‘dan çeşitli nedenlerle ayrılıp yasa dışı yollardan Van‘a gelerek geçici sığınmacı olan ve önceki gün açlık grevi başlatan grup, gecenin soğuğunda ateş yakarak ısınmaya çalışıyor.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinin (BMMYK) Van ofisine sığınma talebinde bulunan 10 kişi, 3 ile 5 yıldır üçüncü bir ülkeye gönderilmeyi bekledikleri gerekçesiyle önceki gün açık grevi başlatmıştı. Açlık grevinin üçüncü gününde fenalaşarak kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alınan 3 kişi taburcu olurken, birinin ise halen tedavisi devam ediyor. Gündüzleri sıcak havanın etkisiyle sorun yaşanmazken, akşamları hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi ve açlığın da kendini

hissettirmesiyle geçici sığınmacılar donma tehlikesi ile karşı karşıya kalıyor. Geceleri yaktıkları ateşin etrafında sabahlayan grup, gün ağarıp havanın ısınmasıyla çadırlara girip uyumaya çalışıyor. Eylemlerini 4 gündür sürdüren geçici sığınmacılar, yetkililer sorunlarına el atana kadar açlık grevlerine devam edeceklerini ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile