Adilcevaz'a gelerek apartman ve lojmanların kalorifer küllerinin atıldığı alanlarda kömür parçalarını toplayarak satan Ersin Güneri ve iki kardeşi, Adilcevaz Cevizkent Konutları ve TOKİ konutları gibi toplu yaşam yerlerinde külleri saatlerce karıştırarak evlerinin kışlık yakacaklarını hazırlıyor. Güneri ve kardeşleri, topladıkları kömürlerin bir kısmını da kahvehane gibi yerlere satıyor.
AA muhabirine konuşan Ersin Güneri, maddi olarak çok sıkıntılı durumda olduklarını ve depremden sonra Erciş'te toparlanamadıklarını belirterek, "Evimizi, çocuklarımızı geçindirmek zorundayız. Büyük binaların kalorifer kazanlarından çıkan külleri eleyerek evimizin yakacak ihtiyacını karşılıyoruz. Kömürün artması durumunda ise kahvehane gibi küçük işletmelere satarak evimizin geçimini sağlamaya çalışıyoruz."
Geçimlerini Küllerden Sağlıyorlar
Van'ın Erciş ilçesinden Bitlis'in Adilcevaz ilçesine gelen üç kardeş, kalorifer külleri arasında topladıkları kömür parçalarıyla hem geçimlerini sağlıyor hem de yakacak ihtiyaçlarını karşılıyor.



















