Geçit Açiklamasi 'Belediyemizin Tüm Imkanlarini Seferber Ettik'

Geçit Açiklamasi 'Belediyemizin Tüm Imkanlarini Seferber Ettik'

Yesilyurt Belediye Baskani Prof. Dr. Ilhan Geçit, “Bostanbasi mahallemizde insaati tüm hiziyla devam eden TOKI Konutlarinin bir an önce tamamlanip hak sahiplerine teslim edilmesi noktasinda bizden talep edilen hizmetler için belediyemizin tüm imkânlarini seferber ettik” dedi.

6 Subat 2023 tarihindeki büyük depremlerde 11 kent içerisinde en fazla hasar alan ilçeler arasinda yer alan Yesilyurt Ilçesindeki deprem yaralarinin sarilmasi için göreve geldigi günden beri bu alandaki yatirimlara ‘her türlü destegin saglanmasi’ talimatini veren Yesilyurt Belediye Baskani Prof. Dr. Ilhan Geçit, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligina bagli Toplu Konut Idaresi Baskanligi (TOKI) tarafindan Bostanbasi mahallesinde insa edilen TOKI Konutlarinin santiye alanini inceledi. Insaat süreci tüm hiziyla devam eden TOKI Konutlarinin projesi hakkinda santiye sefi ve diger yetkililerden detayli bilgiler alan Baskan Geçit, konutlarinin bir an önce tamamlanip hak sahiplerine teslim edilmesi noktasinda Yesilyurt Belediyesi’nden talep edilen hizmetler için imkanlari seferber ettiklerinin altini çizdi.

“Yeni yasam alanlarinin sayisi artacak”

Vatandaslarin yeni evlerine en kisa sürede kavusmalari için Yesilyurt Belediyesi olarak her türlü destek ve katkiyi sagladiklarini söyleyen Baskan Geçit, Yesilyurt Ilçesinin muhtelif bölgelerinde insa edilen TOKI Konutlariyla birlikte güvenli, saglikli ve konforlu yeni yasam alanlarinin sayisinin hizla artacagini söyledi.



403 Konut, 7 Dükkân ve 2 Ofis

TOKI konutlarinin Yesilyurt’un yeniden imar, insa ve ihya sürecine önemli degerler katacagina isaret eden Baskan Geçit, Bostanbasi’ndaki TOKI Konutlarinda 403 konut, 7 dükkan ve 2 ofisin yani sira sosyal yasam alanlarinin yer alacagini ifade etti.

Yesilyurt Belediyesi olarak ilçedeki tüm yatirimlarin yakin takipçisi olduklarini hatirlatan Baskan Geçit, 6 Subat depremlerinde en fazla hasar alan ilçeler arasinda yer aldiklarindan bahsederken, “Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligimiza bagli Toplu Konut Idaresi Baskanligi tarafindan ilçemizin muhtelif bölgelerinde insa edilen tüm konut ve isyerlerinin yakin takipçisiyiz. Vatandaslarimizin ve esnaflarimizin magduriyetini biliyoruz. Bunun bilinciyle TOKI konutlarinin oldugu bölgelerimizde bizden talep edilen tüm hizmetleri layikiyla yerine getirip, sürece ciddi destekler sagliyoruz. Bostanbasi mahallemizde insa edilen TOKI Konutlarimizin da ayni sekilde bir an önce tamamlanip hak sahibi olan degerli hemsehrilerimize teslim edilmesi için belediyemizin imkanlarini seferber etmis durumdayiz. Insaat alanini gezdik, yogun bir çalisma var, bu durum bizleri mutlu ediyor. Buradaki konutlarda 403 ev, 7 dükkan ve 2 ofisle birlikte 7’den 70’e herkese hitap edecek sosyal yasam alanlari yer alacak. TOKI Konutlariyla birlikte ilçemize alt yapisi saglam, güvenilir ve konforlu yeni yasam alanlari kazandirilmis olacak. Hemsehrilerimiz yeni evlerine tasinarak güvenli alanlarda yasayacak. Yesilyurt’umuzu hak ettigi degere kavusturmak için gece gündüz demeden çalisiyoruz, ekiplerimizle birlikte sahadayiz, tüm sürecin yakin takipçisiyiz. Deprem yaralarinin kalici konutlarla sarilmasi için desteklerini eksik etmeyen basta Cumhurbaskanimiz olmak üzere Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanimiza, TOKI Baskanimiza ve diger tüm kamu ve kurumlarimizin yetkililerine sahsim ve hemsehrilerim adina tesekkürlerimi sunuyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile