Geçitlerde Siyasetçiler Hicvedildi

Almanya'da ''Beşinci Mevsim'' olarak adlandırılan karnaval dönemi bugün yapılan ''Rosenmontagszüge'' ile doruk noktasına ulaştı.

Karnaval kutlamaların merkezi olan Köln, Düsseldorf ve Mainz kentlerinde karnaval geçitlerine renkli kıyafetlerle yüz binlerce kişi katıldı.

Köln kentinde 7,5 kilometre olan geçide 150 aracın katıldığı ifade edilirken, Mainz kentindeki geçidin uzunluğunun da yaklaşık 7 kilometreye ulaştığı belirtildi.

Geçitte yer alan süslü araçlarda geleneksel olarak siyasi gelişmeler de konu edildi ve siyasetçiler hedef alındı.

Avro krizinin ele alındığı Köln'deki karnavalda Başbakan Angela Merkel, yorgun dişi domuz olarak gösteriliyor. Çıplak dişi domuz Merkel, yavru domuzlar olarak tasvir edilen Yunanistan, İspanya, İtalya ve Portekiz'i emzirirken gösteriliyor.

Düsseldorf kentindeki geçitte ise, Merkel'e ''Hitler bıyığı'' boyayan ve kolunda Yunanistan yazan kızgın bir kişinin maketine yer verildi.

Mainz'deki geçitte Sosyal Demokrat Parti Başbakan adayı Peer Steinbrück de nasibini aldı. Verdiği konferanslarda yüksek miktarda ek gelir aldığından dolayı eleştirilen Steinbrück, cebini para doldururken gösteriliyor.

İntihal yaptığı suçlamasından sonra doktora unvanı elinden alınan ve ardından görevinden istifa eden eski Eğitim Bakanı Annette Schavan ve Uluslararası Berlin-Brandenburg Havalimanı'nın açılışının ertelenmesinden sorumlu tutulan Berlin Eyalet Başbakanı Klaus Wowereit ile Brandenburg eyaletinin Başbakanı Matthias Platzeck'in maketleri de dikkati çekti.

Karneval geçitleri diğer bazı kentlerde de düzenlendi.

Muhabir: Erbil Başay

Yayıncı: İbrahim Uyar
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile