Geçtiğimiz Ay Beyin Ölümü Gerçekleşen Oğulları Suat Yörük’ün Organlarını Bağışlayan Aile Başkan Erdoğan’ı Ziyaret Etti

Geçtiğimiz Ay Beyin Ölümü Gerçekleşen Oğulları Suat Yörük’ün Organlarını Bağışlayan Aile Başkan Erdoğan’ı Ziyaret Etti

Uşak’ta Geçtiğimiz Temmuz ayında geçirdiği epilepsi krizinin ardından beyin ölümü gerçekleşen ve organları bağışlanan 29 yaşındaki Suat Yörük’ün ailesi, Belediye Başkanı Ali Erdoğan’a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Oğlunun organlarını bağışlandıktan Sonra yaşadıkları mezar sorununu Başkan Ali Erdoğan’ın çabaları ile aştıklarını belirten anne Ümmühan Yörük, bu davranışın kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi. Çocuğunun mezarının kendilerine yakın olması için Şekerevleri mezarlığını istediklerini söyleyen Anne Yörük, Ali Erdoğan’a kendilerine verdiği destek nedeniyle teşekkür etti. Organ bağışı yapanlar için bu tür uygulamaların önemli olduğunu da vurgulayan Anne Ümmühan Yörük, çocuğunun mezarı başında dua edebilecek olmanın sevincini yaşadığını söyledi.

Suat Yörük’ün cenazesi ile ilgili talebi yarine getirmenin mutluluğunu yaşadıkları söyleyen Belediye Ali Erdoğan, ise organ bağışının önemine değindi. Bundan Sonra organları bağışlayan aileler için düzenlemeler yapmak istediklerini bildiren Erdoğan, “Konu ile ilgili daha önce sıkıntılar yaşamıştık. Böyle hassas bir konuda bizde elimizden geleni yapmalıyız” dedi.

Uşak Belediyesi’nin mezar konusunda kendilerine destek olmasının ardından oğlunun mezarına daha kolay dua edebileceğini ileten Suat Yörük’ün annesi Ümmühan Yörük, “ Oğlumu kaybettikten Sonra organların başka bedenlerde can bulması beni teselli eden noktalardan birisi oldu. Organ bağışının önemini daha önceden biliyorduk. Bu nedenle kararı verirken tereddüt etmedim. Oğlumun vefatının ardından ise her zaman dua edebilmek için yakınında olmak istedim. Fakat bazı hukuki sıkıntılar bunun önüne geçti. Maalesef ailemize uzak olan Asri mezarlığa defnetmemiz gerekiyordu. Biz ise Şekerevleri mezarlığını istedik. Konuya Belediye Başkanımız Ali Erdoğan müdahale etti ve destek oldu. Şimdi oğluma her zaman dua edecek olmanın mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

Türkiye’nin ilk ve 4. yüz nakillerinin gerçekleşmesinde kilit rol oynayan Uşaklı iki ailenin organ bağışına olan duyarlılığın artmasına yardımcı olduklarını ifade eden Ali Erdoğan, “ Uşak Son aylarda organ bağışı konusunda ciddi işler başardı. Yapılan bağışlar Uşak halkının bu konuda ne denli hassas olduğunu gösterdi. Biz organ bağışında bulunan ailelere yakın zamanda daha çok olanak sağlamak istiyoruz. Daha önce mezarlıklar konusunda bazı sıkıntılar yaşadık. En Son organlarını bağışlayan Yörük ailesinde de bu sıkıntılar tekrar etti. Fakat biz bu konuda elimizi taşın altına koyduk. Ailenin istediğini yerine getirdik” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile