Geçtigimiz Ay Ölümden Dönen Taksici Açiklamasi 'Ben Kurtulmustum Ama Arkadasim Kurtulmadi'

Geçtigimiz Ay Ölümden Dönen Taksici Açiklamasi 'Ben Kurtulmustum Ama Arkadasim Kurtulmadi'

Yaklasik 4 ay önce müsterisinin kaldirim tasli saldirisiyla gasp girisimine maruz kalan ve ölümden dönen 62 yasindaki taksici Selim Keles, geçtigimiz günlerde bir taksici meslektasinin öldürülmesiyle ilgili olarak, “Bundan 3.5 ay önce ayni seyleri ben yasadim. Allah’ima bin sükür kurtuldum. Ama bu arkadasimiz kurtulamadi” dedi.

Izmir’de 30 yildir taksicilik yapan 62 yasindaki Selim Keles, yaklasik 4 ay önce bir müsterisinin kaldirim tasli saldirisiyla gasp girisimine maruz kalmis ve kafasina 7 dikis atilmisti. Keles, geçtigimiz günlerde silahli gaspa maruz kalarak hayatini kaybeden meslektasi Oguz Erge’nin durumunu kendi yasadigi duruma benzeterek, "Benim olayimda Allah’in vermis oldugu kuvvetle kendimi kurtardim fakat arkadasim silahli saldiriya maruz kaldigi için canini kurtaramadi. Lütfen taksilere bir önlem alinsin, bizler sadece ekmek parasi için çalisan vatandaslariz” diye konustu.



“Lütfen çözüm bulunsun”

Taksici camiasina bas sagligi dileyen Selim Keles, “Öncelik ailesine sabirlar diliyorum. Çocuklari var ve daha çok genç. Benim olayimda o gün emniyet kemeri yüzünden çok ugrastim. Canimi kurtardim ama su anda arkadasin canini kurtaramadi. Lütfen buna bir çözüm bulunsun. Içim parçalandi. Ben iki gündür üç gündür kendime gelemiyorum. O günkü olaylari hala yasiyorum. Baska arkadaslarin basina böyle bir sey gelmesin. Bizler evimize ekmek götürüyoruz” seklinde konustu.



“Kimin ne oldugu belli degil”

Saldiriyi gerçeklestiren kisilerin disarida olmasina tepki gösteren Keles, “O kisiler elini kolunu sallayip yabanci madde kullanarak sokaklarda dolasiyor. Herkesin istegi, can güvenligiyle evine ekmek götürebilmek. Taksici arkadaslar sadece sesini duyurabilir, korna çalabilir. Yapacagi baska hiçbir sey yok. Bunu yapacak kisiler üstümüzdeki yetkili kisiler. Eskiden yüz metreden kimin ne oldugunu anlayabiliyorduk. Su anda ortam öyle bir bozuldu ki kimin ne oldugu belli degil. Benim kendi olayimda üstü basi düzgün, konusmasi düzgün o yüzden aldim ben taksiye. Basima böyle bir talihsiz olay geldi. Dün arkadas da kötü birisi olsa zaten almazdi. Onun üzerinde silah oldugunu bilseydi zaten almazdi. Bir can daha gitti. Baska canlar gitmesin” ifadelerini kullandi.

“Arkadasim gibi ölebilirdim”

Kendi basina gelen olayi anlatan Keles, “Gece saat 10 civariydi. Gediz’e gitmek istedigini söyledi.

Köstence Köprüsü’nün oradan götürecegimi söyledim. Giderken de herhangi bir dalasmamiz, kötü söz söylememiz hiçbir seyimiz yoktu. Yol tarifi yapiyordu. Gediz’e gittik, bir sokaga girdik. Daha sonra inebilecegini söyledi.

Sonra da kafama tasla vurdu. Ben eger çabuk davranip o ikinci tasi almasaydim, suandaki arkadasim gibi kesinlikle yasamiyor olacaktim” diyerek sözlerini noktaladi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile