Gediz'de 3.Sinif Ögrencilerin Yetenekleri Kesfediliyor

Gediz'de 3.Sinif Ögrencilerin Yetenekleri Kesfediliyor

Kütahya’nin Gediz Ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanligi ile Milli Egitim Bakanligi ortakligiyla tüm Türkiye’de hayata geçirilen ve iki gün sürecek olan Türkiye Sportif Yetenek Taramasi ve Spora Yönlendirme Projesi basladi.

Gediz Gençlik ve Spor Ilçe Müdürlügü tesislerinde gerçeklestirilen testlerde 20 uzman antrenör ve beden egitimi ögretmeni tarafindan ögrencilerin 8 farkli istasyonda ölçümleri alindi.

Tarama testlerine katilan 3.sinif ögrencilerle yakindan ilgilenen ve tarama testlerini takip eden Ilçe Spor Müdürü Muhammed Keskin, sporcularla spor ve hedefleri hakkinda sohbet etti, tavsiyelerde bulundu.

Testler kapsaminda 3.sinif ögrencilerin 8 ayri teste tabi tutuldugunu söyleyen Gençlik ve Spor Ilçe Müdürü Muhammed Keskin, “Köy ve beldelerde dahil 3.sinifda okuyan tüm gençler bu seneden baslayarak 4 yil boyunca yetenekli olduklari branslarda egitimlere tabi tutuluyor. Bu testler; boy- kilo ölçümleri, esneklik ölçümleri, kulaç uzunlugu-oturma yüksekligi ölçümleri, dikey siçrama testi, kavrama kuvveti testi, geriye dogru saglik topu atma testi, çeviklik testi, 20 metre sürat testi” dedi.

Müdür Keskin, “Uygulanan testlerin ölçümleri tamamen elektronik ortamda yapiliyor. Alinan veriler sistem üzerinden Ankara’da bulunan genel merkeze iletilerek bu merkezde toplaniyor. Gediz Ilçe Milli Egitim Müdürlügüne destekleri için tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile