Toplam 494 ögrenciden 54’ü, lise egitimi için fen lisesini tercih ederken, sonraki agirlikli tercihler 19 ögrenci ile Proje Anadolu Imam Hatip Liseleri ve 17 ögrenci ile Proje Meslek liseleri oldu.
Gediz’de, Liselere Geçis Sistemi (LGS) kapsaminda yapilan merkezi sinavla ögrenci kabul eden liselerin kontenjanlari yüzde 90 doluluga ulasti. Gediz’de Fen Lisesi, Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesi merkezi sinavla ögrenci aldi.
Açiklanan ilk yerlestirme sonuçlarinda ilçede merkezi sinava giren ögrencilerin tercih siralamalari da netlik kazandi. LGS’ye giren 494 ögrenciden 106’si, hayalini kurduklari okullarda egitime baslayacak olmanin sevincini yasadi. Bu kapsamda Gediz’li ögrencilerin 54’ü Fen Lisesine, 19’u Proje Imam Hatip Liselerine, 5’i Sinavla Ögrenci Alan Anadolu Lisesine, 11’i Sosyal Bilimler Lisesine, 17’si Proje Meslek Lisesine yerlesti. Diger ögrenciler ise tercihleri dogrultusunda yerel yerlestirme ile Gediz’deki Ortaögretim kurumlarina yerlestiler.
Yaklasik iki yildir dünyada ve ülkemizde yasanan Salgin hastalik kaynakli olumsuz sartlar da dikkate alindiginda, elde edilen neticelerden memnuniyetini dile getiren Gediz Ilçe Milli Egitim Müdürü Mahmut Bahadur; “ Ögrencilerimiz zorlu süreçleri atlatarak bu sonuca ulastilar, basariyi elde ettiler. Kendilerini, okul idarecilerini, ögretmenlerini ve ailelerini tebrik ediyorum. Insallah bundan sonraki süreçte ise topluma, vatana, millete faydali olmak için kendilerini daha da gelistirip topluma yön vermeye çalisacaklarina inaniyorum. Sonuçlar tüm ögrencilerimiz için hayirli olsun” diye konustu.
Gediz'de 54 Ögrenci Fen Lisesi'ne Yerlesti
Kütahya’nin Gediz ilçesinde Liselere geçis kapsaminda LGS’ye giren 494 ögrenciden ilk yerlestirmelere göre; 54’ü Fen Liselerine girme basarisi elde etti.



















