Gediz'de Hayir Çarsisi Kuruldu

Gediz'de Hayir Çarsisi Kuruldu

Kütahya’nin Gediz ilçesinde, Müftülük tarafindan Ulu Camii avlusunda Hayir çarsisi kuruldu.

Müftülük organizasyonu ile düzenlenen Hayir çarsisi için açilis töreni düzenlendi.

Açilis törenine Gediz Kaymakami Hakan Alkan, Ilçe Milli Egitim Müdürü Mahmut Bahadur, Ilçe Müftüsü Sebahattin Turan ve çok sayida vatandas katildi.

Gedizli hayirseverlerin, din görevlileri ve eslerinin katkilariyla açilisi gerçeklestirilen hayir çarsisinda yöresel ürünlerden kiyafet reyonlarina ve gida ürünlerinden tatli çesitlerine kadar çok sayida ürün Gedizlilerin begenisine sunuldu.

Hayir çarsisinda ayrica Müftülüge bagli Kur’an Kurslari’nda egitim gören ögrenciler farkli gösterilerle yer aliyor. Bu çerçevede 4-6 yas gurubu Kur’an Kursu ögrencileri mehter takiminin gösterisi izleyenlerin büyük begenisini kazandi.

Kurulan Hayir çarsisi ile ilgili konusan Ilçe Müftüsü Sebahattin Turan, “Gediz Müftülügü bildiginiz üzere din hizmetlerini camilerimizde, kuran kurslarimizda her yerde hayatin her alaninda sunmaya devam ediyor. Bu hizmetlerden birisi de böyle vatandaslarimizin sosyal ortamda bir araya geldigi, kardesligin olustugu ve burada ürünlerin sergilendigi ve sergilenen bu ürünlerin hayra dönüstügü daha baska hizmetlere dönüsecegi güzel imkânlar ortamlar da oluyor” dedi.

Bu etkinligin 3 gün devam edecegini söyleyen Müftü Turan, “Bugün Ulu Camimizin gölgesinde üç gün sürecek din hizmetleri ve kuran kurslarimizin ihtiyaçlarinda kullanilacak hayir çarsimiz hocalarimizin ve eslerinin, din görevlisi ve din hizmetlisi kardeslerimizin hazirlamis oldugu bu ürünler sizlerle birlikte olacak. Imkânlarimiz dâhilinde bu hayirlarin devam etmesi için ugrasacagiz. Allah iyi islerimizi, güzel islerimizi her zaman arttirsin. Tüm halkimizi hayir çarsimiza bekliyoruz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile