Gediz'de Ldv-vetpro Projesi Yaygınlaştırıyor

Gediz'de Ldv-vetpro Projesi Yaygınlaştırıyor

Gediz Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan "Hasta ve bakıma muhtaç bireylere dini moral desteği ve AB ülkelerindeki uygulamaların incelenmesi" konulu LDV-Vetpro Projesinin tanıtımı ve yaygınlaştırılması için çalışma başlatıldı.

Konuyla ilgili bilgi veren Gediz Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Erol Altıntaş, okulun daha önce 2009-2011 yılları arasında "Önyargıları Kırmak" adlı bir Comenius Projesi gerçekleştirdiğini, tamamlanan bu ikinci projeyle sadece kendilerine değil, öncelikli olarak Gediz ilçesi olmak üzere tüm ülkeye yararlı olacaklarına inandığını söyledi.

Okul Aile Birliği Başkanı Erol Altıntaş, Gediz Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak eğitim öğretim alanındaki başarının yanı sıra, sosyal ve kültürel faaliyetlerdeki başarının da devam edeceğini belirterek, proje sonuçlarının yaygınlaştırılması kapsamında başta Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı, Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve İlahiyat fakülteleriyle paylaşılmak suretiyle; projenin, ülkede yeni yeni uygulanmaya başlayan "Manevi Bakım Hizmetleri" alanında önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.

Gediz Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hasan Gök de, Okul Müdür Yardımcısı Mahmut Bahadur, Meslek Dersleri Öğretmeni Akif Dündar, İngilizce Öğretmeni A. Ferda Armutçu, Rehberlik ve Psikolojik Danışman Gökhan Yıldırım'dan oluşan proje ekibinin önemli bir başarıya imza attığını söyledi.

Yabancı ortakları İspanya ve Hollanda ile yerel ortakları Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, İzmir İl Müftülüğü, Simav Anadolu İmam Hatip Lisesi, Gediz Devlet Hastanesi, Gediz Eğitim ve Kültür Vakfı ile birlikte yürüttükleri projenin tamamlandığını belirten Gediz Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hasan Gök, şöyle konuştu: "Projenin inceleme ve araştırma ziyaretlerinin ilki İspanya'nın Cordoba, Granada ve Sevilla şehirlerinde gerçekleştirilmiştir. Projenin ikinci ayağı olan Hollanda çalışma ziyareti ise başta ev sahibi ortağımız Rotterdam İslam Üniversitesi'nde olmak üzere Amsterdam, Lahey ve Utrecht şehirlerinde yapılmıştır. Her iki ülkede gerçekleştirilen çalışma ziyaretleri ve yapılan görüşmeler oldukça verimli geçmiştir. Projemiz; ilçemizden yola çıkarak ülkemizdeki hasta ve bakıma muhtaç bireylerin iyileşme sürecini hızlandırmaya, onların yeniden toplumsal hayata nitelikli katılımlarının sağlanabilmesine ve psiko-sosyal gelişimlerine katkı sağlayabilecek çözümleri içeren "Manevi Bakım ve Dini Danışmanlık" şeklindeki bir sağlık ve din hizmeti modelinin üretilmesine yöneliktir. Projenin Ulusal Ajans nezdinde kabul edildikten sonra, manevi bakım alanında ülkemizde yaşanan gelişmeler örneğin; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığının Gaziantep ilini pilot il belirleyerek başlattığı "Destek Tedavi Merkezi" projesi, Anakara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile Sağlık Bakanlığı'nın "Manevi Bakım Uzmanı" yetiştirmek üzere Yüksek Lisans ve Doktora programı başlatması, yine Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığının 24 Mayıs tarihinde Ankara'da gerçekleştirdikleri "1. Ulusal Din Psikolojisi ve Manevi Bakım Çalıştayı" projemizin ne denli önemli amaca hizmet ettiğini ortaya koymaktadır."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile