Gediz'de Öğrenciler İle Esnaf Arasında Çıkan Kavga Tatlıya Bağlandı

Kütahya'nın Gediz İlçesinde, 17 gün önce öğrenciler ile esnaflar arasında çıkan kavga tatlı sona bağlandı.

26 Şubat 2013 Salı günü saat 23.00 civarı Gediz'in Özyurt Mahallesi 188. Sokakta bulunan Yakamoz İnternet Kafe'de işyeri sahibi Faik Sayan ile Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Gediz Meslek Yüksekokulu Tıbbi Sekreterlik Bölümü 2. sınıf öğrencileri Muhammed Doğan ve Deniz Aktert arasında karşılıklı laf atma meselesi yüzünden çıkan tartışma neticesinde kavga çıkmış ve şahıslar birbirine girmişti.

Kavganın taraftarları, Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ve İlçe Emniyet Müdürü Haci Çağlar'ın şahsi gayretleriyle 7 Mart 2013 tarihinde İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde bir araya getirilip barıştırıldılar.

Kaymakam Çorumluoğlu ve Emniyet Müdürü Çağlar'ın milli manevi değerler ile vatan sevgisinin anlatıldığı etkileyici konuşmaları ve sergilenen örnek davranışları nedeniyle her iki tarafın birbirlerini daha iyi anlamalarına katkıda bulunuldu. Bunun üzerine taraflar olaydan dolayı derin pişmanlık duyduklarını dile getirerek, birbirlerinden özür dileyip hata yaptıklarının farkına varmışlar, bu hatadan ders çıkartacaklarını ve bir daha böyle bir oluşum içinde olmayacaklarını ifade etmişlerdir.

Taraflar arasında yaşanan gerginliğin ardından yeniden barış ve huzur ortamının tesis edilmesine vesile olan İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ve İlçe Emniyet Müdürü Haci Çağlar'a minnet ve şükran duygularını belirten taraflar; "Böyle bir olayın tarafı oldukları için derin üzüntü duyduklarını dile getirerek, başta; İlçe Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ve İlçe Emniyet Müdürü Haci Çağlar olmak üzere, Gediz İlçe Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli tüm personelden özür dilediklerini, bir daha böyle bir olayın yaşanmaması için enerjilerinin büyük bir kısmını çevre ve arkadaş grupları içerisinde sevgi ve hoşgörü ortamı oluşturmak için kullanacaklarını dile getirmişlerdir." Kaymakam İsmail Çorumluoğlu ve İlçe Emniyet Müdürü Haci Çağlar açıklamalarında; tarihi süreç içerisinde, engin hoşgörü ve insani değerlerle bezenmiş, geleceğe güvenle bakan kadirşinas bir milletin torunları olarak; vatandaşlarımızın gerek yakın çevresiyle münasebetlerinde, gerekse diğer şahıslarla olan ilişkilerinde; sevgi, saygı ve hoşgörü konusunda adeta birbirleri ile yarış halinde olmaları temennisinde bulunmuşlardır .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile