Üniversitenin 600 kişilik gösteri merkezini hınca hınç dolarken izleyenler duygu dolu anlar yaşadı. Önce tasavvuf müziğinden örnekler sergilendi, ardından da Tiyatro Kulübü 'Nar-ı Aşk Mevlana' oyununu sahneledi. Tiyatro Külliyen Genel Sanat Yönetmeni Osman Doğan'ın hazırladığı Gedizli gençler Sefa Şenel, Orhan Bozkurt, Mustafa Özek, Gizem Görgülü, Cemal Kasap, Sabri Terzioğlu, Ozan Esen, Gökhan Geylan ve Mehmet Akçair, Mevlana’nın yaşam öyküsünü canlandırdı. Mevlana’nın Şems-i Tebrizi’yle buluşması, sonrasında yaşadıkları ve hüzünlü ayrılışları sahnelendi, salonda duygu sağanağı yaşandı, kimileri gözyaşlarını tutamadı. Tiyatro Gediz oyuncuları ve eğitmenleri tanınmış tiyatrocu Osman Doğan, dakikalarca ayakta alkışlandı. 'Gediz’de Şeb-i Arus Yolculuğu'nun finalinde ise ünlü yazar Sinan Yağmur mikrofon başına geçti. Yağmur da Mevlana’yla Şems-i Tebriz’in hayata bakışından örnekler sergiledi, günümüz yaşamında gerçek dostlukların yok denecek kadar az olduğuna, ilişkilerin çıkara dayandığına dikkatleri çekti.
GÖNÜL GÖZÜYLE BAKALIM
Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, sergiledikleri oyunla yüzyıllar öncesine götüren tiyatro meraklısı öğrencileriyle yazar Sinan Yağmur'a teşekkür etti. Prof. Dr. Çevik, Hz Mevlana ve Şems-i Tebrizi'nin yaktığı ışığın asırlar geçmesine rağmen insanlığın yolunu aydınlattığını dile getirdi: "Bizler dünya gözüyle çevremize bakıyoruz ama onlar gönül gözleriyle bakıyordu. Eğer bizlerin de gönül gözleri iğne ucu kadar açılırsa, dünyamızda ne kötülük olur ne de acı ve gözyaşı olur. O büyük düşünürlerimizden hala öğreneceğimiz çok şey var. "
Gediz'de Şeb-i Arus Yolculuğu
Gediz Üniversitesi öğrencileri tarafından Hz.Mevlana'nın 739. Vuslat Yıldönümü dolayısıyla 'Gediz'de Şeb-i Arus Yolculuğu' etkinliği düzenlendi.