Gediz'de Tarhana Festivali

Gediz'de Tarhana Festivali

Kütahya’nin Gediz Belediyesi tarafindan organize edilen ilçenin kültür ve turizmini gelistirmeye yönelik olarak her yil gerçeklestirilen Geleneksel Gediz Tarhana Festivalinin 19.’su 23 Temmuz-30 Temmuz tarihleri arasinda Adnan Menderes Kültür Parkinda düzenlenecek.

Gediz’in kültürel mirasina sahip çikmak ve gelecek kusaklara aktarmak, ilçe turizm merkezlerinin tanitimini yapmak amaciyla düzenlenen Tarhana Festivali yine dolu dolu etkinlik takvimine sahip.

23 Temmuz Pazar günü Adnan Menderes Kültür Parkinda açilisi yapilacak olan Tarhana Festivalinin ilk gününde sanatçi Burcu Günes Amfi Tiyatroda sahne alarak Gediz Halkiyla bulusacak.

Merakla beklenen ve kadinlarin yaninda erkelerinde yarismaci olarak katildiklari Tarhana Pisirme Yarismasi ile her yil geleneksel olarak düzenlenen toplu sünnet etkinlikleri yine festival haftasinda gerçeklestirilecek. Her yil oldugu gibi bu yilda sünnet olan çocuklar karagöz, animasyon ve hediyeler ile sevinecek, eglenecek ve unutulmaz bir gün yasayacaklar.

Tarhana Festivali etkinlik takvimine göre 25 Temmuz’da Senforock, 26 Temmuz’da Engincan, 27 Temmuz’da Ismail Özkan, 28 Temmuz’da Dogukan Manço, 29 Temmuz Cumartesi günü ise Murat Kekilli sahne alacak.

Festival süresinde vatandaslar alisveris yapabilirken yaz tatili günlerinde gönüllerince eglenebilecekler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile