Gediz Fatih Camii'nde 'Sabah Namazi Bulusmasi'

Gediz Fatih Camii'nde 'Sabah Namazi Bulusmasi'

Kütahya’nin Gediz ilçesinde, Müftülük tarafindan “Sabah Namazinda Huzurda Bulusalim” siariyla baslatilan Sabah Namazi Bulusmasi bu hafta Fatih Camiinde gerçeklestirildi.

Fatih Camiinde gerçeklestirilen program, Kur’an-i Kerim tilaveti ile basladi.

Sabah namazinin ardindan tesbihat ile devam eden programda konusan Ilçe Müftüsü Nurullah Koçhan; “Besmele, hayirli her isin basinda Allah’in adini hatirlamanin, özelde de “Rahmân ve Rahîm olan Allah’in adiyla” anlamina gelen “Bismillâhirrahmânirrahîm” cümlesinin adidir.

Her mesru ve anlamli isin öncesinde besmele çekmek, peygamberler vasitasiyla nesilden nesile aktarilan bir prensiptir. Suç ve günah sinifina giren söz ve eylemlerden önce besmele çekilmesi, uygun ve dogru bir davranis degildir” dedi.

Her hafta sabah namazi bulusmasini farkli camilerde gerçeklestireceklerini ifade eden Müftü Nurullah Koçhan; “Önümüzdeki hafta Fetih Camiinde Sabah Namazi bulusmamizi gerçeklestirecegiz. Sabah namazi bulusmalarina tüm vatandaslarimizi davet ediyoruz” dedi.

Sabah Namazi bulusmasinda Sube Müdürü Osman Avci’nin yaptigi dua ile devam eden programin sonunda katilimcilara din görevlileri ve hayirseverler tarafindan ikram yapildi.

Fatih Camiinde düzenlenen programa din görevlileri, gençler ve çok sayida vatandas katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile