Gediz Fen Lisesi‘nde Bilim Şenliği Düzenlendi

Gediz Fen Lisesi‘nde Bilim Şenliği Düzenlendi

Kütahya‘nın Gediz ilçesinde, Fen Lisesi tarafından yılsonu etkinlikleri çerçevesinde bilim şenliği düzenledi.

Gediz Fen Lisesi 1. Bilim Şenliği, okul öğrencilerinin Matematik, Fizik, Kimya ve Biyoloji bilim dallarında yıl boyunca hazırladıkları projelerle okul bahçesinde gerçekleştirildi.

Bilim şenliğine Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Arpacı, Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, Milli Eğitim Şube Müdürü Fikri Çetinkaya, Fen Lisesi Müdürü Ramazan Balcan ve idareciler, Okul Aile Birliği Başkanı Uğur Erdoğan ve öğrenciler katıldı.

Şenliğin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Ramazan Balcan, eğitim hayatına yeni başlayan okulun Fatih Üniversitesi‘nin düzenlediği USOBO (Ulusal Sosyal Bilim Oyunları) Edebiyat-Proje dalında bronz madalya kazandığını, TÜBİTAK Olimpiyat Oyunlarında Matematik, Fizik, Kimya ve Biyoloji bilim dallarında da çeşitli başarılara imza attığını söyledi.

Müdür Balcan, "İlk eğitim öğretim yılında gösterdiği başarılarıyla dikkatleri üzerine çeken okulumuzun kuruluşunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca, Türkiye‘nin seçkin bilim kurumları tarafından takdir gören projelere imza atan öğrencilerimize de başarılar diliyorum" dedi.

Kütahya Milletvekili Soner Aksoy da, bilime gönül verenler ve gelecekte bilim hayatına katkı sağlayacak olan öğrencilerle birlikte olmaktan son derece memnun olduğunu söyledi. Fen Liselerini, ülkede bilim adamı yetiştirmenin ilk adımı olarak tanımlayan Milletvekili Aksoy, "Bilim geçmişte olduğu gibi bugünün ve geleceğin gücüdür. Güçlü olmak istiyorsak bilim adamları yetiştirmek zorundayız. Gelişmiş bir ülke olma yolunda ilerlemek için bilim ve teknolojide belli bir mesafeye ulaşmak gerekmektedir. Bu bakımdan bu yolda eğitim alan siz değerli öğrencilerimiz bizler için çok önemlisiniz. Sizler bizlerin ve bu ülkenin geleceğisiniz. Hepinize şimdiden başarılar diler, yarınların sizlerle daha güzel olacağını bilmenizi isterim" dedi. açıklamasında bulundu.

Daha sonra okul bahçesinde birlikte açılışı yapılan Fen Lisesi 1. Bilim Şenliği akşam saatlerine kadar devam etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile