Gediz Fen Lisesi Yapay Zeka Teknolojisine Geçecek

Gediz Fen Lisesi Yapay Zeka Teknolojisine Geçecek

Kütahya’nin Gediz Fen Lisesi, yapay zeka teknolojisini yaz kurslarinda kullanmaya baslayacak.

Online ödevlendirme, soru havuzu olusturma, her an her yerde erisebilirlik ve gelisim takibi olarak 4 ana baslikta yapay zeka teknolojisi kullanmayi planlayan Fen Lisesi bu sayede akademik basari ve ögrenci gelisimine katki saglayacak. Önümüzdeki egitim ögretim yili boyunca 9. siniftan 12. sinifa kadar olan ögrencilerini her kademede akademik basarisini yapay zeka destekli yazilim ile sürdürülebilir program ile takip edecek.

Gediz Fen Lisesi yönetimi yazilim ile online ve basili kaynak ödevlendirmelerinin ögrenci tarafindan yapilip yapilmadigi ile yapildiysa basari orani, ayrica ögretmenin, rehberlik servisinin, okul idaresi ve veliler tarafindan görülerek raporlanabilecek.

Belirli periyotlarla ögrencinin o güne kadar yaptigi ödevler, deneme sinavlari, kazanim degerlendirme testleri, ünite degerlendirme testleri neticesinde belirlenen eksik kazanimlarina yönelik ögrenciye özel soru bankasi olusturulabilecek.

Ögrenciler verilen ödevleri veya kendi istedikleri konu veya kazanimlardan çözmek istedikleri sorulara, soru çözüm videolarina, animasyonlara ve konu anlatim videolarina her yerden ve her zaman ulasarak egitim ortamini disariya tasiyacak.

Son olarak ögrencilerin eksik oldugu kazanimlar tespit edilerek basarisini arttirmak için dijital ortamda ve basili kaynaklardan ödevlendirmeler yaparak istatistiki veriler isiginda analizlerini gerçeklestirip gelisimleri son sinifa kadar kontrol altinda tutulacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile