Gediz Havzası İlleri Koruma Birliği Toplantısı Yapıldı

Gediz Havzası İlleri Koruma Birliği Toplantısı Yapıldı

Gediz Havzası İlleri Çevre Koruma Birliği Toplantısı, Vali Halil İbrahim Daşöz başkanlığında gerçekleştirildi.

İl Genel Meclisi Salonu'nda yapılan toplantıda, atık su artıma tesislerinin geldiği noktalar, bir slayt eşliğinde sunuldu. Toplantıda, Birlik Encümeni üyeleri ile Birlik Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu üyelerinin değiştirilmeden bir dönem daha görevlerine devam etmelerine oybirliğiyle karar verildi.

Birliğin 2011 yılı kesin hesabının 300 bin TL olarak karara bağlanmasının ardından, Çevre ve Şehircilik Müdür yardımcısı Gülcan Karaserçe, "Gediz Havzası Koruma Eylem Planı"na ilişkin belediyeler tarafından yapılan yürütülen çalışmalar hakkında sunum yaptı. Vali Daşöz, sunumun ardından yaptığı konuşmada, kirlilik konusunun belediyelerce öncelikli olarak ele alınması gerektiğini ifade ederek, "Bu işi gerçekten hayati derecede önemli görüp, en hızlı nasıl yapabileceksek öyle bir arayış içerisine girmemiz gerek. Başka kurumların koordinesinde olan işlerde hızlı şekilde temasa geçerek takip edersek başarılı oluruz. Yoksa bu toplantıları daha çok yaparız. Herkesin kendi ev ödevine iyi çalışması gerekir, sonuçta bunu başkası kirletmiyor. Belediye başkanlarımıza tekrar tekrar rica ediyorum, 'ben yazdım cevap bekliyorum' gibi şeyler olmasın. Katı atık tesisleri konusunda herkes, benim bölgemde olmasın diyor, peki nerede olacak. Türkiye'nin en gelişmiş batı bölgesinde bu işler çözülmüştür mantığıyla bakıyorsunuz, birçoğu ya uygun yer bulunamıyor, ya da yer bulunuyor, itirazlar yapılıyor. Nasıl olacak peki, bu sorunlar çözülmeyecek mi?" dedi.

Manisa'daki görevine başladığından bu yana Gediz’le ilgili üçüncü toplantıyı yaptığını dile getiren Vali Daşöz, tesislerde o günden bugüne çok az bir ilerleme kaydedildiğinin altını çizdi. Vali Daşöz “Bu konuda en güzel çalışan kurum Devlet Su İşleri ama belediyeler bölümünde sıkıntı yaşıyoruz. Eğer o tesislerden başka çözüm yolumuz varsa buyurun beraber yapalım. Ama yok. Birlik disiplini içinde çalışmak lazım. Bir belediyenin yapması gereken en önemli iki şeyden birincisi atık sorununu çözmek, diğeri de içme suyu sorununu çözmek. Bunu yapamayıp başka şeylerle uğraşan bir belediye varsa, onlar sadece göz boyamakla meşguldür.” Kentin büyükşehir olması durumunda da çöp toplama işlemlerinin ilçe belediyelerine ait olacağının altını çizen Vali Daşöz, bu nedenle belediyelerin süreci hızlandırmaları için elinden geleni yapmalarını istedi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile