GEKA'dan Avrupa'daki Türk Seyahat Acentelerine Yönelik Tanitim Turu

GEKA'dan Avrupa'daki Türk Seyahat Acentelerine Yönelik Tanitim Turu

Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Kalkinma Ajanslari Genel Müdürlügü koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten Güney Ege Kalkinma Ajansi 10-16 Mayis 2024 tarihleri arasinda Güney Ege Bölgesi’nde alternatif turizm imkanlarinin tanitilmasi amaciyla Avrupa’daki Türk seyahat acentelerine yönelik tanitim turu düzenledi.



Aydin, Denizli ve Mugla’nin alternatif turizm çesitliliginin öne çikartildigi tanitim turu, Güney Ege Kalkinma Ajansi, Aydin Ticaret Odasi, Denizli Ticaret Odasi, Mugla Ticaret ve Sanayi Odasi ve Almanya’daki Türk seyahat acenteleri birligi COOP TRR is birligiyle gerçeklestirildi.



6 gün süren etkinlikte Almanya’daki Türk Seyahat Acenteleri Birligi COOP TRR’ye bagli Almanya, Belçika ve Hollanda olmak üzere farkli ülkelerden 25 seyahat acentesi yetkilisine Güney Ege Bölgesi’nin alternatif turizm rotalari tanitildi. Ayrica ziyaretçi acentelerle bölgedeki turizm profesyonelleri bir araya getirilerek B2B görüsmeler gerçeklestirildi.

Böylece, Avrupa seyahat acentesi yetkililerinin Güney Ege’deki turizmcilerle network ve is birligi gelistirmelerine katki saglandi. Gerçeklestirilen etkinlikle, Aydin-Denizli-Mugla’dan alternatif kültür destinasyonlarinin yeni seyahat acentelerinin turlarina eklenmesi hedefleniyor.

Kültür turizmi agirlikli info turun Aydin bölümünde AYTO Kültür Evi, Aydin arkeoloji Müzesi, Aydin’in geleneksel çarsisi ve Sevgi Yolu, Tralleis, Priene, Milet, Aphrodisias Antik kentleri, Karacasu, Didim Apollon Tapinagi, Ilyas Bey Camii, Karina Koyu, Doganbey Köyü ziyaret edildi.

Mugla’da ise Milas’in Çomakdag köyünde geleneksel köy dügünü yerel halk tarafindan ziyaretçilere canlandirildi. Stratonikeia Antik Kenti, Incirlin Magarasi, Köycegiz’de Yuvarlakçay, Akyaka, Mugla merkezde Saburhane, Arasta ve Kültür Yolu ziyaret edildi. Dalyan’da ise gerçeklestirilen tekne turunda ziyaretçiler, doga harikasi Dalyan lagünü ve Iztuzu plajinin yani sira kaya mezarlarini görme imkanina ulastilar.

Tanitim turunun Denizli bölümünde Denizli’deki termal turizm imkanlarini deneyimleyen ziyaretçiler ayrica, Laodikeia Antik Kenti ile geleneksel dokumalari ve mimarisiyle farkli bir ambiyansa sahip Buldan’i ziyaret ettiler.

GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdogan, konuya yönelik yaptigi açiklamada; “Ajansimiz, ‘Alternatif Turizmde Yeni Destinasyonlar Sonuç Odakli Programi’ yürütmektedir. Bu çerçevede bölgemizde alternatif turizm ögelerinin tanitimina ve gelistirilmesine yönelik faaliyetler gerçeklestirmekteyiz. Söz konusu tanitim turu da bu faaliyetler arasinda yer almaktadir. Öncelikle bu etkinligin gerçeklestirilmesinde Ajansimizla is birligi içerisinde hareket eden Aydin ve Denizli Ticaret Odasi ile Mugla Ticaret ve Sanayi Odasina tesekkür ederiz. Ayrica, Il Kültür ve Turizm Müdürlüklerimizin katkilarindan da söz etmemiz yararli olacaktir. Ilgili kurumlarimizin is birligi içerisinde hareket ettigi bu faaliyet neticesinde, bölgemizdeki alternatif kültür destinasyonlarinin Avrupa’daki seyahat acentelerinin turlarina eklenmesini hedefliyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile