Geka, Proje Teklif Çağrısının Başvuru Süresini Uzattı

Denizli - Aydın, Denizli ve Muğla illerinde faaliyet gösteren GEKA, Alternatif Turizme yönelik Mali Destek Programları için son başvuru tarihini 28 Haziran'a uzattı.

GEKA'dan yapılan yazılı açıklamada, ajansın 8 Nisan tarihi itibariyle ilan ettiği Alternatif Turizme yönelik Mali Destek Programları için son başvuru tarihini daha önce 12 Haziran olarak ilan ettiği hatırlatıldı.

Süre uzatımına dair bölge paydaşlarından gelen talepleri değerlendiren GEKA Yönetim Kurulu'nun, aldığı karar neticesinde başvuru süresini 28 Haziran olarak belirlediği bildirilen açıklamada, bu doğrultuda programlara yapılacak başvuruların Ajans'ın Denizli'deki merkez binasına 28 Haziran Cuma günü Saat 18.00'e kadar teslim edilmesi istendi.

Güney Ege Bölgesi'nin alternatif turizm çeşitliliğinin artırılmasının hedeflendiği Alternatif Turizm ve Turizm Altyapısı Mali Destek Programlarından oluşan 2013 yılı proje Teklif Çağrısı'nın toplam bütçesinin 14 milyon lira olduğuna işaret edilen açıklamada, şöyle denildi:

"Güney Ege Bölgesi'nin alternatif turizmin bölge ekonomisine olan katkısının artırılması, faaliyetlerinin geliştirilmesi ve çeşitlendirilmesi ile bunların tanıtımı ve pazarlaması için yenilikçi uygulamalar geliştirilmesini amaçlayan Alternatif Turizm Mali Destek Programı için ayrılan toplam bütçe 6 milyon lira olarak belirlenirken, en az 75 bin en yüksek ise 300 bin lira destek limiti belirlendi. Toplam bütçesi 8 milyon lira olan Turizm Altyapısı Mali Destek Programı ise bölgedeki alternatif turizm olanaklarının ulaşılabilirliğinin ve çekiciliğinin altyapı çalışmaları ile yükseltilerek alternatif turizmin bölge ekonomisine olan katkısının artırılmasını amaçlıyor. Valilikler, kaymakamlıklar, il özel idareleri, sanayi ve ticaret odaları, turizm altyapı birlikleri ile kamu kurumlarının il ve bölge müdürlüklerinin uygun başvuru sahibi olarak belirlendiği program kapsamında, uygun projelere en az 75 bin lira, en yüksek ise 750 bin lira destek verilmesi planlanıyor."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile