Gel Personeline Mesleki ve Teknik Eğitimi Projesi'' Sertifika Töreni

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilen, Eskişehir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün ''Tarım Araştırma ve Geliştirme Personelinin Mesleki ve Teknik Eğitimi Projesi'' kapsamında, eğitimlere katılanlara sertifikaları verildi.

İl Müdürü Halil Çankaya, Eskişehir Ticaret Odası ev sahipliğinde gerçekleştirilen eğitim toplantısının açılış konuşmasında, Eskişehir merkez, ilçe ve köylerinde görevli 90 ziraat mühendisi, 34 veteriner hekim ile 20 çiftçinin teknik ve mesleki eğitimlerden yararlandığını bildirdi.

Eskişehir'in tarımsal potansiyeli yüksek illerden olduğuna dikkati çeken Çankaya, şöyle konuştu:

''Toplam tarımsal alanımız 582 bin 505 hektar olup, nadas alanları dahil 563 bin 886 hektar tarla vasfında arazimiz bulunmaktadır. Tarım arazilerimizin yüzde 23.4'ü devlet ve halk sulamasıyla sulanmakta olup, ilimiz tarım alanlarının yüzde 43.4'ü sulamaya elverişlidir. Çayır-mera arazi varlığımız ise 325 bin 851 hektardır. Hayvancılığımızın gelişimi için mera alanlarımızın verimli, kaliteli yem bitkileri üretimimizin de yüksek düzeyde olması gerekmektedir.

Eğitimler sayesinde elemanlarımız teknik bilgi ve becerilerinin artırılması ile sahada yapılacak çalışmalarda verime pozitif yönde etki sağlayacaktır. Ayrıca yeni teknolojilerin sahaya aktarılması ile çiftçimizin refah düzeyinin yükselmesine de katkıda bulunulacaktır.''

Eğitimleri veren Kayseri Erciyes Üniversitesi Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yunus Serin de meraların verimli hale getirilmesi konusunda bir sunum yaparak, eğitimde ele aldıkları konuları anlattı.

Konuşmaların ardından, eğitimlere emeği geçenlere plaket, personellere de sertifikaları verildi.

Törene, Vali Yardımcısı İsmail Küreci, İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Yapıcı, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü personeli ile çiftçiler katıldı.

10 gün süren eğitimlerde; ''Eskişehir tarımında mevcut durum, problemler ve bazı çözüm önerileri'', ''Yem bitkileri yetiştiriciliği'', çayır-meraların ıslahı ve idaresi'', ''kıraç ve sulu tarımda münavebe uygulamaları'', '' toprak analizlerinin değerlendirilmesi'' ve ''bitkisel üretimde gübreleme'' konuları değerlendirildi.

Muhabir: Yıldız Gündoğmuş

Yayıncı: Mürsel Çetin
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile