Yarışmacılar düzenlenecek bilgilendirme toplantılarıyla finansal sürdürülebilirliği olan ve sosyal değer yaratan iş planları oluşturma konusunda deneyim kazanacak. Küresel finali başarıyla geçen proje 50 bin dolarlık ödülü kazanacak.
Geçen yıl Türkiye'den 17 proje olmak üzere, 50 farklı ülkeden toplam 600 projenin yarıştığı GSVC, hem finansal açıdan sürdürülebilir hem de sosyal açıdan en yüksek potansiyele sahip katma değerli projeleri ödüllendiriyor. Küresel finalde başarılı olan proje 50 bin dolar desteğin sahibi olacak.
UC Berkeley Haas İşletme Okulu ve Columbia Üniversitesi'nin başlattığı ve projenin bölgesel ortağı Koç Üniversitesi işbirliği ile Türkiye'deki sosyal girişimcilerle buluşacak olan yarışma için, yarışmacı ekiplere tüm süreçlerde danışmanlık sağlanıyor, mentorlar atanıyor, bilgilendirme toplantılarıyla yarışmacılar destekleniyor.
Toplumda sosyal girişimcilik bilincini artırmayı ve geleceğin yaratıcı liderlerini yetiştirmeyi amaçlayan GSVC, yarışmaya dahil olan proje sahiplerine bugüne kadar 250 bin dolardan fazla destek sağladı.
Finansal sürdürülebilirlik ve sosyal etki bakımından değerlendirilecek projelerin küresel çapta yarışacağı GSVC öncesi katılımcılar, etkinliklerde verilecek bilgilerle ilk aşamaya hazırlanacak ve 11 Ocak 2013'e kadar yönetici özetlerini teslim edecekler.
-Yarışma üç aşamada gerçekleşiyor-
Yarışma, üç aşamada gerçekleşiyor. Öncelikle, yönetici özetleri girişimciler tarafından yarışma kuruluyla paylaşılıyor. Ardından bölge finalleri gerçekleştiriliyor ve bu elemeden geçen yarışmacılar, küresel finallerde ilk üçe girebilmek için mücadele veriyor.
Tüm aşamalarda sosyal girişimciler yarattıkları projelerin sosyal, finansal ve çevresel değerlerini yarışma kurulu ile paylaşıyor. Yarışmanın en önemli koşulu olarak ise her ekipte bir işletme okulunda lisansüstü düzeyinde öğrenci ya da en fazla iki sene önce mezun olmuş bir üyenin olması gerekiyor.
GSVC 2013'e katılım için tüm Türkiye'den yaratıcı fikirlerini projelendirebilecek girişimcilerin 11 Ocak 2013 tarihine kadar yönetici özetleriyle yarışmaya başvurabilecekler. Geçen yıl GSVC, 50 farklı ülkeden 600'ü aşkın başvuru aldı. Finalistler arasında Husk Power, Revolution Foods, and d.light design yer aldı.
Geçen yıl Koç Üniversitesi ile dünyanın sayılı işletme okullarından California Berkeley Üniversitesi-Haas İşletme Okulu işbirliğiyle gerçekleştirilen yarışmaya Türkiye'den 17 proje katıldı.
Yapılan başvurular arasında 10 tanesi jüri tarafından London Business School'da yapılan bölgesel finallere katılmak üzere değerlendirildi.
Değerlendirme sonunda, ''Balyolu'' ve ''Pak Enerji'' başlıklı iki proje, Londra İşletme Okulu'nda gerçekleştirilen bölgesel final turuna katılmaya hak kazandı. Her iki takım da global finallere gidemedi ancak Balyolu, Londra'da ''Audience Favorite'' seçildi.
Muhabir: Hasan Arslan
Yayıncı: Ali Bayaslan
Geleceğe Yön Verecek Sosyal Girişimciler Aranıyor
Koç Üniversitesi'nin bölgesel ortak olarak bu yıl ikincisini organize ettiği Küresel Sosyal Girişimcilik Yarışması'na başvurular başladı.