'Geleceği İnşa Eden Hayırseverler Buluşması' Programı

Edirne Valisi Özdemir: 'Eğitim alanında yapılan bütün yatırımlar aslında insanlığın geleceğine yapılan yatırımlar ve en önemli yatırımlardır' 'Edirne'de medreselere baktığınızda, camilere baktığınızda, eğitim yuvalarına, eğitim alanlarına baktığınızda hepsi bir hayırseverin ismi ile anılır. Bu geleneği de sizler devam ettiriyorsunuz' Edirne Milli Eğitim Müdürü Cırıt: 'Bu millet, 'Nerede birlik, orada dirlik', 'Bir elin nesi var, iki elin sesi var' diyerek bir olmanın, iri olmanın, diri olmanın, birbirinin derdine derman olmanın çabası içerisindedir'

Edirne Valiliği himayesinde Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İsmi İle Müsemma Okullar Projesi kapsamında, "Geleceği İnşa Eden Hayırseverler Buluşması" programı düzenlendi.

Meriç Nehri kenarındaki bir restoranda düzenlenen programda, Edirne ve ilçelerinde okul yaptıran 34 hayırsevere plaket verildi.

Edirne Valisi Günay Özdemir, burada yaptığı konuşmada, Edirne'nin geleceğine yatırım yapan insanlarla birlikte olmanın mutluluk verici olduğunu söyledi.

Hayırseverlerin okul yaptırarak Edirne'nin ve insanlığın geleceğine yatırım yaptığını belirten Özdemir, "Eğitim alanında yapılan bütün yatırımlar aslında insanlığın geleceğine yapılan yatırımlar ve en önemli yatırımlardır. Devlet olarak biz kamu anlamında yatırımlar yapıyoruz ama asıl önemli olan, değerli olan sizlerin sosyal sorumluluk anlayışı içerisinde bu yardımları, bu yatırımları hayata geçirmeniz." diye konuştu.

Edirne'nin Osmanlı medeniyetinin kurulduğu şehir olduğunu dile getiren Özdemir, şunları kaydetti:

"Osmanlı medeniyeti de aslında bir vakıf medeniyeti, bir yardım medeniyetidir. Onun için Osmanlı insanlığa değer veren, insanlığı ön plana çıkaran bütün farklı inanç ve düşüncedeki insanları ortak yaşama paydası altında birleştiren bir medeniyet anlayışı geliştirmiş. Bunun temelinde yine eğitim geliyor ve bu eğitimde de hayırseverlerin, gönüllülerin, sosyal sorumluluk anlamında sorumluluk duyan insanların yapmış olduğu yatırımlar geliyor.

Gördüğünüz gibi Edirne'de medreselere baktığınızda, camilere baktığınızda, eğitim yuvalarına, eğitim alanlarına baktığınızda hepsi bir hayırseverin ismi ile anılır. Bu geleneği de sizler devam ettiriyorsunuz. Edirne'nin tarihten gelen bu medeniyetini tekrar Türkiye'ye, dünyaya örnek olabilecek bu medeniyetin Edirne'den canlanması tekrar Edirne'den doğması anlamında da çok önemli bir faaliyet."

Özdemir, hayırseverlerin hiçbir zaman unutulmadığını, onların binlerce çocuğu olduğunu vurguladı.

-"Nerede birlik, orada dirlik"

Edirne Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt da İsmi İle Müsemma Okullar Projesi ile öğrencilerin okullarına isimlerini veren hayırseverleri tanıdığını ifade etti.

Türk toplumunun her zaman birbirine yardım ettiği için ayakta kaldığını belirten Cırıt, şöyle devam etti:

"Bizim özümüz, kültür varlığımız, geleneklerimizin inceliklerinde gizlidir. Kaşgarlı Mahmut'un kaleme aldığı ve ilk sözlüğümüz kabul edilen Divan-ı Lügati-t Türk'te yardımlaşmayı ve dayanışmayı ifade eden 39 sözcük mevcuttur. Bu millet, 'Nerede birlik, orada dirlik', 'Bir elin nesi var, iki elin sesi var' diyerek bir olmanın, iri olmanın, diri olmanın, birbirinin derdine derman olmanın bir çabası içerisindedir. Bu millet, 'İyilik eden, iyilik bulur', 'Ne verirsen elinle, o da gider seninle' inancıyla yaşayarak Kur'an-ı Kerim'in Bakara Suresi'nde geçen 'Mallarını gece, gündüz gizli ve açık Allah yolunda harcayanlar var ya, onların Rab'leri katında mükafatları vardır. Onlara korku yoktur. Onlar mahzun da olacak değildirler' ayetini adeta bir toplumsal barış projesine dönüştürmüş bir millettir."

Programa, Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Uzunköprü Kaymakamı Kemal Yıldız, Havsa Kaymakamı Yunus Ataman, Lalapaşa Kaymakamı ve Süloğlu Kaymakam Vekili Şenol Öztürk, AK Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe, ilçe milli eğitim müdürleri, hayırseverler ve hayırseverlerin yakınları katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile