VSY Biotechnology Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ercan Varlıbaş, "Geleceği şekillendiren isimlerden ilham alalım, hedeflerimizden vazgeçmeyelim." ifadelerini kullandı.
VSY Biotechnology açıklamasına göre, VSY Biotechnology Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ercan Varlıbaş, Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen Gençlik Festivali’nde gençlerle bir araya geldi. Dr. Ercan Varlıbaş yaptığı konuşmada; Tesla’nın Kurucu ortağı Elon Musk, Microsoft’un Kurucusu Bill Gates, Apple’ın Kurucu Ortağı Steve Jobs, Amazon'un kurucusu Jeff Bezos gibi geleceği etkileyen isimlerin hayatlarındaki zorlu zamanlardan örnekler vererek; engellerin her zaman olacağını, fakat hedefe kilitlenen insanların bu zorlukların üstesinden geleceğini vurguladı.
VSY Biotechnology’yi kurma fikrini, firmanın kuruluşunu ve yaşadığı birtakım zorlukları da anlatan Varlıbaş, "Geleceği şekillendiren isimlerden ilham alalım, hedeflerimizden vazgeçmeyelim." ifadelerini kullandı.
Varlıbaş, 30 yıl önce Tıp Fakültesi’ne girdiğinde amacının yeni bir alanın kâşifi olmak olduğunu belirtti. Tıp Fakültesinin ardından 4 yıl uzmanlık eğitimi aldığını ve göz hekimi olur olmaz VSY Biotechnology şirketini kurduğunu bildiren Varlıbaş, "Kendi alanım olan göze ilişkin dünyadaki yenilikleri takip ederek bu alanda eksiklerin neler olduğunu tespit etme olanağım oldu. Yeniliklerden duyduğumuz heyecan ile VSY Biotechnology olarak birçok buluşu yapalabileceğimizi düşündük. Hayallerimizi sınırlamadık ve başardık. İlk göz içi lensimizi yaptık, insan vücuduyla birebir uyumlu olan biyoteknolojik ürün sodium hyaluronat’ı ürettik. 1 kilogram ihracat değeri 675 bin dolar olan göz içi lensiyle ihracatımızı yüzde 167 artırdık. Bu sırada ham maddemizi de kendimiz üretmeye başladık. Daha üst model göz içi lenslerini geliştirdik. Göz sektöründe yeni normlar oluşturduğumuzu düşünüyorum. İnanarak yapılan her iş başarıya açılır." değerlendirmesinde bulundu.
Yalnızca iş hayatında değil, insanların kendi özel yaşamlarında da her anlamda yenilikçi olmalarının; onları tekdüze bir yaşamdan, monotonluktan alıkoyacağını dile getiren Varlıbaş, "4,0 Endüstri çağında yenilikleri takip etmeli ve her nesnenin her bireyin kitlelerle konuştuğu bir evrende yeniliklerden heyecan duymalıyız." ifadelerini kullandı.
Başarılı olmak için birçok etken olduğunu vurgulayan Varlıbaş, şunları kaydetti:
"Başarılı olmak için birçok etken var. Öncelikle zamanınızı iyi yönetmeniz gerekir. Ne yapacağınızı çok iyi bilin, planlayın… Zamanını etkili kullanan insanlar ancak hedeflerini gerçekleştirebilirler. VSY Biotechnology’nin 20 yılda çok hızlı büyümesinin altında stratejik adımlarını çok etkin planlaması yatmaktadır. Sonraki 20 yılını da planladık ve şu anda göz alanında dünyanın 12'inci şirketiyiz. İlk 5 şirket arasına girmek için yine kısa, orta ve uzun vadeli planlarımızı ortaya koyduk. Siz de hayatınıza dair hedeflerinizi oluşturun, bu doğrultuda yapmanız gereken öncelikleri ve rahatlama alanlarınızı belirleyin. Bunu yaparken kesinlikle hedefinizi net bir şekilde belirlemelisiniz. Girişimci bir ruha sahip olmak gerekir. Çalışmak gerçekten çok önemli bir faktör… Malcolm Gladwell’in ortaya koyduğu kurala göre, bir konu üzerinde uzmanlaşmak için en az 10.000 saat üzerinde çalışılması gerekiyor. Gerekli disiplinleri uyguladığınızda ise başarının yanında maddi kazanç da oluşacaktır. Vilffredo Pareto’nun bulduğu Pareto Eğrisi 20/80 kuralına göre “bir sistem üzerindeki etkilerin yüzde 80’i, etkenlerin yüzde 20’sinden kaynaklanmaktadır.” Bu yüzde 20’yi oluşturan etkenlerin farkına vararak işleri düzenlemek de başarı için bir ilham kaynağı. Kitap okumak sizi sürekli geliştirir, ufkunuzu açar ve önemli insanlarla, düşüncelerle buluşturur. Çokça kitap okuyun. Sevdiğiniz işleri yapın, İçinizdeki ışığı bulun, Işığınızı parlatın ve mutluluğu yakalamak için hayatlara değer katın."
'Geleceği Şekillendiren İsimlerden İlham Alalım, Hedeflerimizden Vazgeçmeyelim'
VSY Biotechnology Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Varlıbaş: 'Geleceği şekillendiren isimlerden ilham alalım, hedeflerimizden vazgeçmeyelim' '4,0 Endüstri çağında yenilikleri takip etmeli ve her nesnenin her bireyin kitlelerle konuştuğu bir evrende yeniliklerden heyecan duymalıyız'