Gelecegin Askerleri Ankara'da Masaya Yatirildi

Gelecegin Askerleri Ankara'da Masaya Yatirildi

Türkiye ve küresel savunma sanayi, askeri kurum ve kuruluslarinin yetkililerini bulusturan “International Future Soldier” etkinligi Ankara’da düzenlendi.

Future Soldier (Gelecegin Askeri) konsept ve teknolojileri alaninda ortak sinerji ve is birligi saglanmasi amaciyla 26 ülkeden yetkililerin katildigi etkinlik Ankara’da bir otelde düzenlendi.

Teknolojik seviye ile sektörel kabiliyetlere yönelik çalismalarin konusuldugu etkinlige, Savunma Sanayi Baskani Ismail Demir ve NATO Kara Silahlari Koordinatörü Osman Tasman video konferans yöntemi ile katilirken, HAVELSAN Genel Müdürü Mehmet Akif Nacar, EDOK Komutani Korgeneral Sinan Yayla, Konferans Düzenleme Komitesi Baskani Yilmaz Küçükseyhan, SASAD Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Öktem katilim sagladi.

“Güçlüyseniz kimse size saldiramaz”

Takim, bölük veya tugay seviyesinde, robotik sistemlerle takviyeli yapay zekâ teknolojilerinden istifade ile etkin bir askeri gurup olusturmak istediklerini belirten, Konferans Düzenleme Komitesi Baskani Yilmaz Küçükseyhan, “Bugün dünyanin mücadele etmesi gereken bela terörizmdir. Terörizm her gün can aliyor ve bu tehdide karsi her ülkenin mutlaka hazirlikli olmasi gerekmektedir. Amacimiz terörizme karsi ‘Future Soldier’ hazirlikli hale getirmek. Eger savastan kaçiniyorsak caydirici bir gücü silahli kuvvetlerde bulundurmak mecburiyetindeyiz. Terörizm belasinin savusturulmasi bütün ülkelerin müstereken yardimlasarak halledebilecegi bir beladir. Bizim öngördügümüz Future Soldiers konusu ülkesini savunacak, caydirici bir güç olarak barisi koruyacaktir. Güçlüyseniz kolay kolay kimse size saldiramaz” ifadelerinde bulundu.

“Silahli Kuvvetlerin otonom bir sekilde muharebe edebilecegi çözümler gelistiriyoruz”

Güvenlik güçlerinin ihtiyaçlari çerçevesinde otonom ve robotik sistemler gelistirdiklerini belirten HAVELSAN Egitim Hizmetleri ve ELD Grup Müdürü Oktay Tuncer, “Future Soldier bizim faaliyet alanlarimiza uyan bir konsepte sahip. Burada diger firma ve Türk Silahli Kuvvetleri personelleriyle bir arada tartisip, gelecege yönelik çözümler çikarabilecegimizi umarak bu konferansin çok faydali bir platform olusturdugunu belirtmek isterim. Biz yaklasik 2 senedir güvenlik güçlerimizin gelecekteki muhaberelerde ihtiyaçlarini dikkate alarak ‘Dijital Birlikler’ konsepti gelistirdik. Bu konsepte uygun çözümler agi olusturduk. Bu çerçevede öncelikle gelecekteki muharebelerde ‘Muharebe Sahasinin Fonksiyonlari’ kismini ele aldik. Her seviyede taktik ve stratejik yapay zekâ destekli komuta komut platformu olusturduk. Gelecekteki muharebe ortaminda görev alacak personelin ve birliklerin daha otonom bir sekilde muharebe edebilecegi çözümler gelistiriyoruz” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile