Gelecegin 'Bayraktarlari' Bu Merkezde Yetisiyor

Gelecegin 'Bayraktarlari' Bu Merkezde Yetisiyor

Kayseri’de Kocasinan Belediyesi tarafindan hizmete sunulan AR-GE ve Inovasyon Merkezi’nde 12-25 yas arasi gençlere üç farkli kategoride kurs ve atölye çalismalarina katilma imkani sunuluyor.

Kocasinan Belediyesi AR-GE ve Inovasyon Merkezi’nde havacilik, robotik ve yapay zeka kategorilerinde verilen kurs ve atölye çalismalari ile gençlerin ileride seçecekleri meslekleri farkli bakis açilari ile ögrenmeleri hedefleniyor. Merkezdeki kursa katilan ögrenciler, teorik alanda aldiklari egitimleri daha sonra atölyelerde pratik olarak uygulayarak kendilerini gelistiriyor.

Merkezde yaz okulunda 50 kisilik iki gruba hizmet verdiklerini söyleyen Kocasinan Belediyesi AR-GE ve Inovasyon Merkezi Koordinatörü Mustafa Ülker, “Su anda merkezimizde havacilik, robotik ARDUINO da içerisinde olmak üzere ve yapay zeka alaninda üç farkli kategoride hem kurslarimiz hem de atölyelerimiz var. Mevcutta yaz okulu olmasi sebebiyle sabah ve öglenci gruplarimizla birlikte toplamda 50 kisiye hizmet ediyoruz. Bu sayida yeni baslamamiz da etken olarak bakildiginda bundan sonrasinda da artarak devam edecegine inaniyoruz. Buradaki çalismalarimizda Tozkoparan, kendi kendine serit takibi yapan robotlarimiz ve havacilik atölyesinde de IHA ve faydali yük tasiyan insansiz hava araçlarimizin hem atölyesini hem de kurslarini devam ettiriyoruz. Kocasinan Belediyesi’nin yapmis oldugu KOCAFEST’e tabii ki katiliyoruz. Orada da organizatörlügü Kocasinan Belediyesi yapiyor ve Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar bu konuda ilme ve bilime çokça destegi ile birlikte bizlere de her türlü imkani sagliyor” dedi.

Ülker, taleplerin fazla oldugunu ve tesisin talepler karsisinda yetersiz kalmaya basladigini söyleyerek, “Ögrencilerin buraya gelip, kendilerine bir vizyon katmasi, gelecekte sahip olmak istedikleri meslekleri buralardan daha farkli sekillerde görmelerini istiyoruz. Belki de bir Selçuk Bayraktar çikmasini temenni ediyoruz. Gençlerin teknolojik alanda hem kendilerini gelistirmelerini hem de ülkemize hizmet etmelerini çok istiyoruz. Ayagi yere basmayan herkesi buraya davet ediyoruz. 12-25 yas arasindaki gruplara hem kurslarimiz devam ediyor hem de daha fazlasi için projelerimizde de destek veriyoruz. Proje gruplari, takimlari varsa da hep birlikte çalismayi umut ediyoruz. Inovasyon merkezinin ilk açildigi zamanlar yerel halkin talepleri burada çok fazlaydi. ’Burasi ne olacak?’, ’Inovasyon nedir?’ tarzinda çok fazla soru aliyorduk. Sonrasinda paylasimlarimizla birlikte kurslara çok fazla talep oldu ve sabahçi, öglenci gruplariyla birlikte bu sayi artik tesisimizi yetersiz hale getirdi. Bundan sonraki süreçte de daha farkli gruplarla, daha fazla imkanlarla devam edecegiz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile