Gelecegin Bilim Insanlari Ve Ressamlari Esenyurt'ta Yetisiyor

Gelecegin Bilim Insanlari Ve Ressamlari Esenyurt'ta Yetisiyor

Esenyurt Belediyesinin hayata geçirdigi Çocuk Üniversitesi’nde düzenlenen deney, bilim ve resim atölyelerinde egitimler hiz kesmeden devam ediyor. Bu kurslarda ögrenciler ilgi alanlari ve yeteneklerini kesfederek alaninda uzman isimler tarafindan gelecege hazirlaniyor.

Esenyurt Belediyesi, ilçe genelindeki çocuklara deney, bilim ve resim atölyelerinde, fen bilgisi ve resim dersleri veriyor. Çocuk Üniversitesi’nde gerçeklesen bu atölyelerde, ögrenciler birbirinden farkli deneyler yapmanin yani sira farkli resim çizim tekniklerini de ögreniyor. Uzman akademisyenler esliginde yapilan derslerde, ögrenciler ilgi alanlarina yönlendirilerek yeteneklerini kesfediyor. Derslerden oldukça memnun olduklarini dile getiren çocuklar Esenyurt Belediyesine tesekkür ederken, belediye bünyesinde görev yapan ögretmenler ise benzer çalismalarin hiz kesmenden devam edecegini söyledi.



“Keyifli vakit geçiriyorlar”

Belediye bünyesinde Fen Bilgisi Ögretmeni olarak görev yapan Ibrahim Karakoç, çocuklarla keyifli ve kaliteli vakit geçirdiklerini ifade ederek sunlari söyledi:

“Çocuklarin okulda gördükleri fakat uygulamali olarak yapamadiklari deneyleri burada uygulamali olarak gösteriyoruz. Vücudumuzda sistemler, kaldiraç sistemi, mikroskop deneyleri gibi daha birçok uygulamayi çocuklarimizla beraber yapiyoruz. Onlar burada hem keyifli vakit geçiriyor hem de ilgi duyduklari alanlari kesfedebilme imkâni buluyorlar. Ilçemizde bulunan tüm çocuklarimizi buraya bekliyoruz.”

“Herkesi bekliyoruz”

Atölyede Resim Ögretmeni olarak görev alan Mehmet Parilti ise tüm çocuklari bu egitimlere bekledigini ifade ederek “Burada farkli çizim teknikleri hakkinda ögrencilerimize teorik bilgiler vermenin yani sira anlatilan bilgileri uygulamaya da döküyoruz. Çocuklarimiz bu atölyede hem ögreniyorlar hem de yeteneklerini kesfediyorlar. Klasik müzik esliginde resim çizerken, mental olarak da zihinlerini güçlendirme firsatini yakaliyorlar” dedi.



“Bilim insani olmak istiyorum”

Ileri de bilim insani olmak istedigini belirten ögrenci Toprak Kaya ise; “Burada resim atölyesinde resimler, fen bilgisi derslerinde ise deneyler yapiyoruz. Burada çok egleniyorum ve arkadaslarimla güzel vakit geçiriyorum. Ögretmenim bana senden bilim insani olur diyor. Ben de bilim insani olmak istiyorum. Bize bu imkânlari saglayan Esenyurt Belediyesi’ne çok tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile