Gelecegin Bilim Insanlarinin Projeleri Görücüye Çikti

Gelecegin Bilim Insanlarinin Projeleri Görücüye Çikti

Kastamonu’da gerçeklestirilen bilim fuarinda ögrenciler tarafindan tasarlanan ürünler, begeniye sunuldu.

Kastamonu’da ögrencilerin tasarladigi ürünlerin tanitildigi yazilim ve tasarim temali TÜBITAK 4006 Bilim Fuari kapilarini açti. Sehit Mehmet Yilmaz Imam Hatip Ortaokulu’nda gerçeklestirilen fuarda ögrenciler tarafindan yazilimlari ve tasarimlari yapilan 19 proje sergilendi. Ögrenciler tarafindan yapilan projeler fuarda ziyaretçilerden yogun ilgi gördü. Fuarin açilisi, Gençlik ve Spor Il Müdürü Resat Asrak, Il Müftüsü Bekir Derin, Il Milli Egitim Müdürü Hasan Gümüs, Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Mesut Seker, Sube Müdürleri Hasan Sariahmetoglu ve Mehmet Sait Aydin ile okul ve kurumlardan yönetici, ögretmen ve ögrencilerin katilimiyla gerçeklestirildi.

Fuarda konusan Il Milli Egitim Müdürü Hasan Gümüs, “Dünyamiz hizli bir sekilde degisim ve dönüsüm içerisinde. Özellikle teknolojik anlamda ve ‘Endüstri 4.0’ dedigimiz hatta 5.0’a giden bir çagdan bahsediyoruz. Dijital çagin içerisinde meslekler farklilasiyor. Yeni yeni ürünler ortaya çikiyor. Bu ürünleri yapacak olan da Kastamonu’muzdaki kiymetli gençlerimiz olacak. Yeni ürünleri tanitmak ayni zamanda gelecek yüzyilda neler üretebildigini görmek ve bu beklentilere karsilik ortaya koyduklari ürünleri sergilemek için bir etkinlik düzenlendi.

Ögrencilerimizin etkinliklerinin yaninda ürettikleri eserlerinin yaninda Bakanligimizin da bilim otobüsünü çocuklarimiza görmeleri için getirttik. Otobüsün içerisinde ögrencilerimiz eglenceli vakit geçirecekler ve ögrenecekler. Uzay yolculugundan tutun sonsuzluk ve benzeri deneyleri de çok rahatlikla yapacaklar. Bu deneyler neticesinde daha çok bilgi birikimine eriserek bunlari da ayni zamanda bir esere bir ürüne dönüstürecekler. Bu sekilde Türkiye Yüzyili’ni imar edecegimiz gençlerimizle beraber büyük ve güçlü Türkiye hedefleri gerçeklesecek ve Türkiye yüzyilini da tüm dünyaya göstermis olacagiz. Gençlerimize güveniyoruz yaptiklari eserlerle ispati seklinde karsimiza çikiyor. Bizlere destek veren tüm kurum ve kuruluslara tesekkür ediyoruz. Bu kiymetli yavrularimizin yetismesinde okul yöneticilerimize ve ögretmenlerimize de tesekkürü bir borç biliyoruz” dedi.

Fuar çerçevesinde Milli Egitim Bakanligi Mobil Bilim Merkezi ögrencilerin ziyaretine açildi. Mobil Bilim Merkezi’ni ziyaret eden ögrenciler, hem eglendi hem de bilimle ilgili bilgilendirildi. Fuar çerçevesinde okul bahçesinde roket gösterisi ile çesitli deneyler yapildi. Ögrencileri bilimle bulusturacak Mobil Bilim Merkezi’nin bir hafta boyunca ziyarete açik olacagi belirtildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile