Edebiyatın farklı dallarında düzenlenen yarışmalara Türkiye'nin dört bir yanından eserler yağarken, gençlerin edebiyata olan ilgisi bir hayli dikkat çekici. Alt ve üst yapı çalışmaları kadar toplumsal gelişim ve kültürel çalışmalara da önem verdiklerini söyleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Gelişmiş ülkeler sanayisi, ticareti ve kentsel çalışmalarıyla dikkati çekerken, aynı zamanda edebiyata ve sanata olan ilgileriyle de bu gelişime ayak uyduruyorlar. Bizler de ilçemizi güzelleştirmek adına yatırımlarımızı sürdürürken, diğer yandan da toplumsal gelişimin de önünü açıyoruz" dedi.
Geçtiğimiz yıl "Gel Ne Olursan Ol Yine Gel" temasıyla düzenlenen Liselerarası Mevlana Şiir Yarışması'nın bu yıl "Aşk" temasıyla düzenlendiğini hatırlatan Dündar, yarışmaya 263 lise öğrencisi gencin başvuruda bulunduğunu ve rakamın bir hayli sevindirici olduğuna dikkati çekti. Dündar, Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması'yla da bugüne kadar binlerce genç yazara ulaştıklarını söyledi.
Edebiyatın en zor alanlarından biri olan tiyatro ile ilgili yeni bir yarışmanın da startını bu yıl verdiklerini belirten Dündar, "Türkiye'nin ilk tiyatro oyun yazarı Bursalı Feraizcizade Mehmet Şakir Efendi adına düzenlediğimiz oyun yazma yarışmasına zor bir dal olmasına rağmen 50 kişi başvuru yaptı. Bu durum hem bizler adına hem de ülkemiz adına sevindirici bir durum" dedi.
Geleceğin Edebiyatçıları Bursa'da Yetişiyor
Osmangazi Belediyesi, düzenlediği birbirinden önemli edebiyat yarışmalarıyla Türkiye'nin genç yazarlarını keşfediyor.