Gelecegin Hattatlari Van'da Yetisiyor

Gelecegin Hattatlari Van'da Yetisiyor

Van’da Mekke’nin Fethi nedeniyle Sivil Dayanisma Inisiyatifi ve Kadim Geleneksel Sanatlar Dernegi tarafindan açilan “Hüsn-i Hat” ve farkli sanat eserlerinden olusan “Gülistan” adli karma sergi yogun ilgi görüyor.

Vanli Hattatlarla islenmis Hüsn-i Hat Sergisi yerli ve yabanci sanatsever tarafindan büyük ilgi gördü. Ipekyolu Atatürk Sanat Galerisi’nde açilisi yapilan sergi sanatseverlerle bulustu. Mekke’nin fethi nedeniyle 1 0cak’ta açilisi yapilan sergi 6 gün boyunca vatandaslari agirladi. Vanli Hattat Hüsrev Koyuncu, unutulmaya yüz tutmus sanatlar içerisinde bulunan Hüsn-i hat sanatini sürdürmeye devam edecegini ve gelecek nesillere aktaracaklarini söyledi.



“Sergimizin katilimi çok güzel oldu”

IHA muhabirine konusan tarihi Hüsrev Pasa Camii’nde görevli Imam ve Kadim Geleneksel Sanatlar Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Hattat Ahmed Hüsrev Koyuncu, “Sergimizi ilk olarak üç ay önce yapmayi düsündük, Mekke’nin fethi nedeniyle 1 Ocak 2022 tarihine erteledik ve arkadaslarimizla yaptigimiz istisare sonucu 1 Ocak’ta sergimizi açtik. Sergimizin katilimi çok güzel oldu. Birçok ilden sergiye katilimlar gerçeklesti. Ögrenciler ve egitim camiasindan her kesimden insanlarimiz gelerek sergimizi ziyaret ettiler. Bugün il içinden ve il disindan ziyaretçilerimiz gelecek. Bir hafta içinde binlerce vatandasimiz hüsn-i hat sanatiyla bulustu. Bugün de aksam saatlerine kadar sergimiz devam edecek” dedi.



“Hüsn-i hat sanatini sürdürmeye devam edecegiz”

Serginin hüsn-i hat agirlikli oldugunu ifade eden Koyuncu, “Hüsn-i hat agirlikli sergimiz çok güzel geçti, çok ilgi gördü, ziyarete gelenlerinde ilgisi çok iyiydi ve ilk defa böyle bir sergi gördüklerini söyleyen insanlar oldu. Biz de böyle güzel bir mekanda sergi açtik. Bundan sonrada daha düzenli, daha güzel sergiler açacagimizi düsünüyorum. Hüsn-i hat olunca ziyaretçi ilgisini çekiyor. Burada arkadaslarimizin tüm çalismalari el yazmalaridir, is mürekkebi, kamis kalemdir. Geçmise yönelik eserler olunca ziyaretçilerde sergiyi farkli gördü. Birçok ziyaretçimiz ilk defa böyle bir çalismanin oldugunu Van’da yapildigini gördüler ve çok memnun kaldilar. Biz de bundan sonra çalismalarimizi aktarmaya devam edecegiz. Bizden sonraki nesillere de aktarmaya gayret edecegiz. Bu anlamda özellikle gençlerimizi bekliyoruz. Bu sanatimiz neredeyse unutulmaya yüz tutmus sanatlar içerisinde. Osmanli’dan sonra Cumhuriyetin gelisiyle beraber neredeyse bu sanat tamamiyla yok olacakti. Allah rahmet eylesin, üstatlarimiz basta Hamid Aytaç, kendisi birçok zorluklar çekti ama bu sanati günümüze kadar getirdi. Biz de onun ögrencileri olarak hüsn-i hat sanatini sürdürmeye devam edecegiz” diye konustu.

Son olarak katilim saglayan herkese tesekkür eden Koyuncu, “Van SDI üyesi Kadim Geleneksel Sanatlar Dernegimizin 31 Aralik 2021-6 Ocak 2022 Tarihlerinde Mekke’nin Fethi münasebetiyle düzenlemis oldugu "Gülistan" adli sergimize katilarak bizi mutlu eden Van Valimiz Mehmet Emin Bilmez, Hanimefendi Meral Bilmez, Van Il Müftüm Ömer Keskin, Emniyet müdürü Atanir Aydin, Van eski Milletvekili Yekta Haydaroglu, Van il Müftü yardimcilari Sacid Emiri, Abdulselam Özdere, Milli Egitim Müdürü Hasan Tevke, Ipekyolu Ilçe Müftüsü Sehmus Bayler, Van Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Necdet Takva, Ipekyolu Kaymakami ve Belediye Baskani Vekili Ihsan Emre Aydin, SDI Icra Kurulu Baskani Abdullah Aras, protokol, muhterem katilimcilara tesekkür ediyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile