Geleceğin Hava Aracını Yapan Öğrenciler Ödüllendirildi

Geleceğin Hava Aracını Yapan Öğrenciler Ödüllendirildi

Uluslararası Geleceğin Hava Araçları Tasarımı Yarışması’nda ikinci olan Anadolu Üniversitesi Anatolia Aero Design Takımı, Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan tarafından ödüllendirildi.

Anadolu Üniversitesi Anatolia Aero Design Takımı, Hava Harp Okulu ile TÜBİTAK işbirliğiyle 10 farklı ülkeden 25 takımın katılımıyla 2 gün boyunca Hezarfen Havaalanı’nda gerçekleştirilen FFD Future Flight Design-Uluslararası Geleceğin Hava Araçları Tasarımı Yarışması’nda ikinci olmuştu. Çin’in ardından büyük bir başarı göstererek ikinci olan Anadolu Üniversitesi Anatolia Aero Design Takımı için Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nde ödül töreni düzenlendi.

Burada konuşan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, dünyada yapılan en önemli yatırımın insana yapılan eğitim yatırımı olduğunu söyledi.



“Çünkü eğitim yatırımı, yatırımların içerisinde getirisi en yüksek olan yatırımdır” diyen Rektör Gündoğan, şöyle konuştu:

Anadolu Üniversitesi, havacılık eğitimine yıllardır yatırım yapıyor. Ama işte getirilerini de hep birlikte görüyoruz. Çok güzel getirileri var, önemli getirileri var. Her şey bir kenara öğrencilerimizin hayata geçirdiği bu ürünün özellikle uluslararası katılımlı bir yarışmada önemli bir ödül almış olması bizim için gurur vesilesi. Ben gerçekten fakültemiz, üniversitemiz, öğrencilerimiz adına gururlandım. Birçok öğretim üyemizin de başarısı oluyor zaman zaman, onlarla da gurur duyuyorum ama insanın öğrencisinin başarısıyla gurur duyması daha farklı bir şey.”

Konuşmasının ardından Prof. Dr. Gündoğan, Anatolia Aero Design Takımı öğrencilerine ve onlara bu projede destek veren öğretim elemanlarına ödüllerini verdi.

Tören, toplu fotoğraf çekinilmesinin ardından sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile