Gelecegin Hekimleri Beyaz Önlüklerini Giydi

Gelecegin Hekimleri Beyaz Önlüklerini Giydi

Akdeniz Üniversitesi Tip Fakültesi 2022-2023 egitim ögretim yili “Beyaz Önlük Giyme Töreni” düzenlendi. Törende 320 Tip Fakültesi ögrencisi beyaz önlüklerini giyerek hekimlige ilk adimlarini atti



“Bugün bir emanet teslimidir”

Törenin açilis konusmasini yapan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Bugünü bir emanet teslimi olarak görmelisiniz. Hekimligin sembolü olan bu beyaz önlükleri sizlere tertemiz teslim ediyoruz. Bu önlük kutsal bir görevi üstlendiginizin göstergesidir. Bu önlük insanligin umudu oldugunuzun isaretidir. Bu sebeple lütfen beyaz önlügünüzün degerini bilin. Siz de meslek hayatiniz boyunca vicdan, merhamet, özveri ve dürüstlügünüzle bu beyaz önlükleri size teslim edildigi gibi tertemiz tutun. Bu beyaz önlüklerin eski sahipleri milyonlarca yasami kurtardi. Halen de kurtarmaya devam ediyor. Onlarin, bizlerin yaptigi dokunusla bu önlük deger kazandi. Siz de meslek yasaminiz boyunca bu sorumlulugun bilinciyle hareket edin. Bu önlügü tasiyan meslek büyükleriniz gibi insanliga umut asilayin” dedi.



“Hekimlik cesaret ve adanmislik ister”

Zorlu pandemi mücadelesini gördükten sonra hekimlik meslegini tercih etmelerinin çok daha kiymetli oldugunu vurgulayan Rektör Özkan, “Gençlerin çok kullandigi güzel bir ifade var. ‘bazi kahramanlar pelerin takmaz’ doktorlarin pelerini de üzerindeki o beyaz önlügüdür. Özellikle pandemi döneminde tüm dünyanin buna yakindan sahit oldugunu düsünüyorum. Sizler de artik bu kahramanlar ordusunun bir parçasiniz. Zorlu bir mücadeleyi gördükten sonra hekimlik meslegini tercihiniz çok daha kiymetli. Bu konuda ne kadar idealist ve cesur gençler oldugunuzu göstermis oldunuz. Bu anlamda sizleri bir kez daha tebrik ediyorum” diye konustu.



“Hekimlik öncü islere imza atmayi gerektirir”

Beyaz önlügün hakkini vermek için sadece teshis koymanin ve tedavi etmenin yetmeyeceginin altini çizen Rektör Özkan, “Karsilasilan sorunlari kabul etmeyip onu degistirmek için harekete geçenlerin hakkidir beyaz önlük. Tarihin akisini degistiren, ölümleri önleyen, yasamlari uzatan asilarin, ilaçlarin, ameliyatlarin bulunmasi bu öncü ruh sayesinde olmustur. Akdeniz Üniversitesi de sizlerin içinizdeki bu öncü yöne ortaya çikarmaniz için en uygun yer. ‘Egitimde ve bilimde öncü’ olmak üniversitemiz için sadece bir slogan degil bir hakikat oldugunu düsünüyorum” ifadelerini kullandi.

“Akdeniz farkini hissedeceksiniz”

Akdeniz Üniversitesi’nin bu yil 40’inci yilini Tip Fakültesi’nin ise gelecek yil 50’nci yilini kutlayacagini söyleyen Rektör Özkan yarim asirlik bir birikimin, gelisimin, tecrübenin kanatlari altinda yetisecek ögrenciler olarak çok sansli olduklarini ifade etti.

Dünyanin ilk rahim nakli, Türkiye’nin ilk yüz ve çift kol nakli gibi doku naklinde çigir açan ameliyatlar Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde gerçeklestigini simdi de kanser asisi ve yapay organ üretimi dahil olmak üzere yine çigir açici çalismalari yapmak için Bilimsel Arastirma Vadisi projesini hayata geçirdiklerini belirten Rektör Özkan, “Egitim alanindaki öncülügümüzü ise tersyüz egitim modelimiz ile yakindan göreceksiniz. Hekimlik meslegi pratigindeki gibi semptom bazli bir egitim müfredati ile sizleri hekimlige hazirlayacak bir egitim göreceksiniz. Ayrica egitim hayatiniz boyunca siz de hastanemizdeki öncü çalismalara ortak olma sansi bulacaksiniz” diye konustu.



“Evlatlariniz bize emanet”

Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Erol Gürpinar, zorlu bir sinav maratonundan Türkiye’deki 6500 kisi arasina girerek Akdeniz Üniversitesi’ni kazanan ögrencileri tebrik etti. Prof. Dr. Erol Gürpinar, ögrencilere 124 Tip Fakültesi arasinda ilk akredite olan ve Türkiye’nin en iyi tip fakülteleri arasinda yer alan Akdeniz Üniversitesi Tip Fakültesi’nde egitim aldiktan sonra dünyanin her yerinde egitim alma, hizmet verme, görev yapma imkanina sahip olacaklarini söyledi.

Ögrenci ailelerine de seslenen Dekan Gürpinar, “Evlatlariniz bizlere emanet, emanetlerinize gözümüz gibi bakacagimiza ve onlarin ülkenin en iyi hekimleri olarak yetistirecegimizden kuskunuz olmasin” dedi.

Konusmalarin ardindan Rektör Özkan ve ögretim üyeleri hekim adaylarina beyaz önlüklerini giydirerek basarilar diledi.

Akdeniz Üniversitesi Gazi Mustafa Kemal Spor Salonu’nda gerçeklestirilen törene Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Organ Nakli Enstitüsü Müdürü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Murat Turhan, Prof. Dr. Ayse Gülbin Arici, Prof. Dr. Cengiz Toker, Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Erol Gürpinar, Dekan Yardimcilari Prof. Dr. Levent Sarikcioglu, Prof. Dr. Neval Boztug, Hastane Bashekimi Prof. Dr. Yildiray Çete, akademisyenler, ögrenciler ve aileleri katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile