Geleceğin İşadamları 'Akademili' Olacak

Geleceğin İşadamları 'Akademili' Olacak

Konak Belediyesi, geleceğin işadamlarının projelerini hayata geçirebilmeleri için ‘Genç Girişimcilik ve Yaratıcılık Akademisi’ kurdu.

Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen lise ve üniversite öğrencilerinin özgün fikirlerini tartışacağı, projeler üreteceği ve bunları hayata geçirme şansı bulacağı akademinin açılışına; Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, Arkas CEO’su Önder Türkkanı, Ekonomi Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Coşkun Küçüközmen, Konak Belediyesi Meclis üyeleri, merkezin fikir babası gençler Uğur Can Emiroğlu, Yamaç Kılıç ve genç girişimci adayları katıldı.

Açılışta konuşan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, gençlerin projelerini hayata geçirdikleri için çok mutlu olduklarını söyleyerek, "Toplumsal yaşantımızda var olan gerçeği hayata geçirdik. Kimsenin kimseye üstünlük sağlamadan, farklılık oluşturmadan, kimseye bir şey öğretmeye çalışmadan oluşturduğu bir merkezi kurduk. Demokrasi kültürünün yerleşmesi anlamında çok önemli bir yere sahip olacak ortamı, gençlerimizle birlikte oluşturduk. Buradan çok büyük projeler çıkacağına inanıyorum çünkü hayat gençlikte ve gençlik Konak’ta. Biz gençlerimize güveniyoruz ve onların geleceğine yatırım yapıyoruz. İlk adımı attık, bundan sonra daha da geliştireceğiz. Onlar Türkiye’nin umudu olacaklar. Türkiye’nin geleceğine ışık tutacak projeler İzmir’de üretilecek" diye konuştu.

Konak Genç Girişimcilik ve Yaratıcılık Akademisi’nin ilk başkanı olan Uğur Can Emiroğlu da gençlere böyle bir fırsatı tanıyan ve akademinin kurulmasını sağlayan Başkan Tartan'a teşekkür teşekkür etti.

Genç başkan Emiroğlu, fikri ve projesi olan lise ve üniversiteli gençleri akademiye beklediklerini belirterek, "Fikri olan, projesi olan 15-25 yaşında tüm lise ve üniversiteli arkadaşlarımıza, genç girişimcilere kapımız açık. Türkiye’de ilk kez bir belediye ile lise ve üniversiteli gençler el ele verdi. Başkanımız Hakan Tartan’ın bizim için hazırladığı ofiste geleceğin iş adamları olarak bizler yaratıcı projelere imza atacağız, gençliği yaratıcılığa teşvik edeceğiz. Hayallerimizi gerçeğe dönüştüren Başkanımız Dr. Hakan Tartan’a teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Emiroğlu, Başkan Tartan’a, ‘Yılın En Girişimci Belediye Başkanı’ plaketi de verdi.

Genç Girişimcilik ve Yaratıcılık Akademisi’nin ofisinde modern ve teknolojik araçlar kullanılırken, dekorasyonu da çağdaş, yaratıcılığı tetikleyen bir şekilde tasarlandı. Ofisin tavanında bulunan gençlerin oluşturduğu gazete kağıtlarına sarılmış bir insan ve ters yerleştirilmiş gemi maketi ise akademinin din dil, ırk ayrımı olmadan tüm yaratıcı gençlere açık olduğunu sembolize ediyor.

Akademide üretim, verimlilik ve istihdam oluşturacak buluş ve projelere altyapı, teknik ve lojistik destek verilecek, bilimsel veriler değerlendirilip yol gösterilecek, genç işadamlarına ürün geliştirme ve patent alma sürecine ilişkin yol gösterilecek, AB ve TÜBİTAK projelerine destek verilecek, şirketlerle iletişime geçilecek, girişimcilik ve yaratıcılığı artıran söyleşi ve fikir toplantıları düzenlenecek. Akademide ayrıca kültürel, sosyal ve sanatsal etkinliklere ücretsiz katılım ve katkı olanağı verilecek, gençlere liderlik eğitiminin yanı sıra özgüven-sahne korkusunu yenme eğitimi olanakları da sunulacak .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile