Geleceğin Mucitleri Projelerini Sergiledi

Kayseri'de Sümer Ortaokulu tarafından düzenlenen "Orta Öğretim Öğrencileri Arası Bilim Fuarı" kapsamında hazırlanan projeler sergilendi.

Sümer Ortaokulu Müdürü Celal Yeniyurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl ikincisini gerçekleştirdikleri Bilim Fuarı Sergisi'ne 6, 7 ve 8'inci sınıflarda okuyan 92 öğrencinin katıldığını ve 42 proje yer aldığını söyledi.

Öğrencilerin, geleceğe yönelik hayatı kolaylaştıracak projeler üretmelerine fırsat vermek amacıyla bilim fuarı sergisi düzenlediklerini belirten Yeniyurt, şunları kaydetti:
"Amacımız öğrencilerin az masrafla çok iş yapmalarını sağlamak. Geçen yıl ilkini düzenlediğimiz sergi, veliler ve öğrencilerimiz tarafından çok beğenildi. Öğrencilerimiz alın teriyle 'akıl terini' birleştirerek birbirinden ilginç projeler hazırladı. Ayrıca bu fuar, öğrencilerin özgüveninin artmasına yardımcı oluyor. Geçen yıl 35 proje sergilemiştik bu yıl 42 projeye çıktı. Önümüzdeki yıl daha fazla proje sergilemeyi hedefliyoruz."
Öğrencilerin proje hazırlamasına 116 öğretmenin destek verdiğini ifade eden Yeniyurt, projeler içerisinde seçme yaparak Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) yarışmalarına göndereceklerini vurguladı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile