Gelecegin Mühendisleri 'Bilim Pursaklar'da Kesfediliyor

Gelecegin Mühendisleri 'Bilim Pursaklar'da Kesfediliyor

Pursaklar Belediyesi tarafindan genç yetenekleri kesfetmek amaciyla Türkiye Teknoloji Takimi Vakfi’nin (T3 Vakfi) destegiyle kurulan ‘‘Bilim Pursaklar’’da gelecegin mühendislerini yetistirmek için egitimlere baslandi.

Pursaklar Belediyesi tarafindan olusturulan, Selçuk Bayraktar’in Mütevelli Heyeti Baskani oldugu T3 Vakfi’nin destek verdigi Bilim Pursaklar’da bilim ve teknolojinin toplumda daha genis kitlelere ulasmasi hedefiyle bilim ve teknolojiye karsi farkindalik olusturmak ve ilgiyi artirmak amaciyla uzman egitmenler tarafindan farkli atölyelerde 6-14 yaslari arasindaki ögrencilere egitim verilmeye baslandi. Bilim Pursaklar’da yer alan Astronomi&Havacilik ve Uzay Atölyesi, Doga Bilimleri Atölyesi, Girisim Atölyesi, Matematik Atölyesi, Tasarim Atölyesi ve Teknoloji Atölyesi’nde uygulamali egitimleri ve deney düzenekleri ile okulda ögrenilen soyut kavramlarin somutlastirilmasi, kisilerin dokunarak ve deneyerek kendi baslarina bu kavramlari kesfetmeleri ve içsellestirmesi hedefleniyor. Teknoloji Atölyesinde robotik kodlama yapan çocuklar, Astronomi&Havacilik ve Uzay Atölyesinde ise evreni, uzay bilimlerini ve havaciliga dair bilgileri ögreniyor. Her atölyede hem teorik hem pratik egitimler alan çocuklar, kendilerini “Gelecegin Mühendisleri” olarak tanimliyor.

"Türkiye’nin teknoloji gelisimine bizlerin de ufacik katkisi olursa mutlu olacagiz"

Atölyeleri gezerek ögrenciler ve ögretmenlerle sohbet eden Pursaklar Belediye Baskani Ertugrul Çetin, Bilim Pursaklar’in Ankara’da tek olduguna, yillardir böyle bir hayalleri olduguna degindi. Çetin, her zaman Pursaklar gencinin teknolojiyle, bilimle bulusmasini arzuladiklarini söyleyerek, “Her ögrenci mutlaka burayi taniyor, mutlaka birkaç saat burada yapilan derslerden aliyor ve hosuna giderse, begenirse, ilgisi varsa da düzenli ögrencimiz oluyor. Fen bilimleri üzerine ilgi gösteren her ögrenciye her gencimize imkanlar sunmak olarak degerlendirelim bunu. Fen bilimleri alaninda akliniza ne gelirse çocuklarin uygulayarak tanismasini arzuluyoruz. Bu da egitimde çok etkili. Biz yillardir hep laboratuvar eksikliklerinden konusuruz, materyal eksikliklerinden konusuruz. Elbette okullarimizda bir egitim, bir müfredat var ama bu kapsamda materyale ulasma imkani bir basamak da üste çikmasi anlamina geliyor. O anlamda çok degerli görüyoruz. Uygulayarak ögrenme alanlari diye tanimlayabiliriz. Hayalimizi gerçeklestirmis olduk. Belki çok kisa zamanda bunun sonuçlarini görmeyecegiz, belki biz de görmeyecegiz ama bu ülke bu çalismalarin sonuçlarini gelecek yillarda görecek insallah. O anlamda Türkiye’nin teknoloji gelisimine bizlerin de ufacik katkisi olursa mutlu olacagiz” ifadelerini kullandi.

“Burada kodlama yapiyoruz sonra bir arkadas kontrol ediyor”

Bilim Pursaklar kapsaminda egitimler alan ögrenciler hem ögrendikleri hem de uyguladiklari egitimlerdeki deneyimlerini anlatti. Doga Bilimleri Atölyesi ögrencilerinden Ali Duman, arkadaslariyla DNA ve parmak izlerini ögrendiklerini, çok faydali oldugunu ve arkadaslariyla vakit geçirmenin eglenceli oldugunu dile getirdi.

Teknoloji Atölyesi ögrencilerinden Mehmet Esat Tarimci ise aldiklari egitimler hakkinda sunlari söyledi:

“Çok eglenceli. Okulca geldik, beraber burada kodlama ögreniyoruz. Onun disinda dünyada üretilen farkli robotlari ögreniyoruz. Burada kodlama yapiyoruz sonra bir arkadas kontrol ediyor. Takim ruhumuzu gelistiriyor, ben sevdim. Çin’de, Japonya’da Asimo robotu tepsi tasiyor, Türkiye’de de olmasini isterim. Gelecek Türkiye’de ben de bir mühendis olmak isterim.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile