Gelecegin Mühendisleri Projelerini Sergiledi

Gelecegin Mühendisleri Projelerini Sergiledi

MUS – Mus Gençlik ve Spor Il Müdürlügüne bagli gençlik merkezinde kurulan deneyap teknoloji atölyesinde yazili ve uygulamali sinavlarla alinan 130 ögrenciye 36 ay egitim verilecek.

Gençlik ve Spor Il Müdürlügüne bagli gençlik merkezine gelen ögrenciler; tasarim-üretim, robotik kodlama, elektronik programlama, yazilim teknolojileri, havacilik ve uzay teknolojileri gibi alanlarda egitimler alarak, hazirladiklari birbirinden etkileyici projeleri sergilediler. Deneyap atölyesinde 130 ögrencinin egitim aldigini ifade eden Il Müdürü Mehmet Arif Tasdemir, “Bugün burada robotik kodlama senligimizi gerçeklestirdik. Deneyap atölyemize yazili ve uygulamali sinavlarla alinan 130 ögrencimize 36 ay egitim veriyoruz. Egitimimizin bugün ikinci asamasini tamamlamis olduk. Bugün burada robotik kodlamanin geldigi asama ve gençlerimize vermis oldugumuz egitimlerin aileleri tarafindan görülmesi ve kamuoyu ile paylasilmasi için senlik havasinda geçen bu programi düzenledik. Bu programin coskusunu hep birlikte yasiyoruz. Umut ediyoruz Z kusagimiz burada milli teknoloji ile beraber milli ve manevi degerlerine bagli gençlerin yetismesi için elimizden geleni yapiyoruz. Insallah bu gençler teknoloji anlaminda gelecege umutla bakmamizi saglayacaklar” seklinde konustu.

Gelecegin mühendisi olacagini söyleyen ögrencilerden Hasan Söylemez ise “Burada 9 aydir aldigimiz egitimler ile gelecegin mühendisleri bizler olacagiz. Kum firtinalarinin ve rüzgârlari önceden bize haber veren bir tasarim gelistirdik. Yüksek derecede olan rüzgârlari bize önceden haber veriyor. Bizde ona göre önlemimizi aliyoruz” dedi.

5. sinif ögrencisi Berat Yasir Medetoglu da, “Havaciligi ve uzay bilimlerini ögrenmek için geldim. Gelecekte deneyap sayesinde Bayraktar gibi projeler gelistirerek ülkeme faydali olmak istiyorum. Burada gelistirdigim projeler ile TEKNOFEST’te basarili olmak istiyorum. Ülkemin adini dünyaya duyurmak istiyorum” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile