Gelecegin Yazarlari Izmir'de Bulustu

Gelecegin Yazarlari Izmir'de Bulustu

Izmir Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan baslatilan “Gelecegin Yazarlari Projesi” ile kendi kitaplarini yazan 345 okuldan 17 bin ögrenci, ilk imza günlerini Alsancak Tren Gari’nda düzenledi.

Geçten yil 180 okuldan 9 bin ögrencinin katilimi ile gerçeklestirilen “Gelecegin Yazarlari Projesi” çerçevesinde ögrenciler, birbirinden degerli eserlerini Konak Meydani’nda Izmir halkiyla bulusturmustu. Bu yil 345 okuldan 17 bin ögrencinin katilim gösterdigi projede, alaninda uzman akademisyenlerle birbirinden faydali egitimler gerçeklestirildi ve ögretmenlerin rehberliginde çocuklarin hayalleri ve düsünceleri sayfalara bir kez daha döküldü. Küçük ellerin güçlü kalemleriyle verdikleri özgün eserler kitaplastirdi. Bu yil ikincisi düzenlenen “Gelecegin Yazarlari Kitap Fuari”, Izmir’le özdeslesen yapilarin basinda gelen tarihi Alsancak Gari’nda Izmir halkiyla bulustu. Fuara Izmir Valisi Yavuz Selim Kösger ve Izmir Il Milli Egitim Müdürü Mücahit Yentür de katildi.



“Anlayabilmenin yolu okumaktan geçer”

Izmir Il Milli Egitim Müdürü Mücahit Yentür, “Bu çok kiymetli bir proje. Anlayabilmenin yolu okumaktan geçer. Biz maalesef az okuyan ve okudugu nispette az yazan bir milletiz. Önce kendimizi tanimamiz lazim. Kendimizi tanimanin ilk adimi da bizi biz yapan degerleri okumak. Baska uluslara da insanlik degerlerimizi aktarmamiz lazim. Bunun yolu da okumaktan geçiyor. Bu projede emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Milletimizin gelecegi, milletimizin umudu gençlerimiz. Onlar ne kadar donanimli olarak yetisirse ülkemizin gelecegi de o kadar parlak olur” dedi.



“Gelecek yillara kalici eserler birakmayi hedefliyoruz”

Izmir Il Milli Egitim Müdürü Mücahit Yentür, “Egitimin en büyük amaci, ögrencilerimizin ilgi ve yeteneklerini ortaya çikarmak, farkindalik olusturmaktir. Ilkokul çagindaki çocuklarimizin yazma ve okuma becerilerini gelistirmek, onlari yüreklendirmek adina bu projeyi düzenledik. Ileride çocuklarimiz büyük sair, yazar olacak ve ‘Ilk imza törenimizi daha ilkokulda gerçeklestirdik’ diyecekler. Bu proje uzun soluklu bir proje. Gelecek yillara da kalici eserler birakmayi hedefliyoruz. Egitimin temel amaci gelecege not düsmektir. Biz bu düsülen notu görünür hale getirdik” diye konustu.

Kurulan stantlarda kitaplarini sergileyen ögrenciler, kitaplari hakkinda birbirleriyle fikir alisverisinde bulunma imkani buldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile