'Gelecek İçin Bilimsel İşbirliği' Konferansı

Uşak Üniversitesi'nde, 'Gelecek İçin Bilimsel İşbirliği' konulu uluslararası konferans başladı.

Uşak Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin düzenlediği konferansta konuşan Uşak Üniversitesi Rektörerü Sait Çelik, konferansın iktisat, işletme, maliye, kamu yönetimi ve sosyal bilimler alanında bilimsel bir ortamın yaratılmasını amaçladığını kaydetti.

Rektör Çelik, sempozyuma 6 farklı ülkeden alanında uzman kişilerin katıldığını ve 2 gün sürecek sempozyumda 45 oturumun gerçekleşeceğini belirterek, 'Gelen katılımcıların bilimsel nitelikleri yanında sunacağı bilgilerin kalitesi göz önüne alındığında konferansın amacına ulaşılacağı görülmektedir. Umarım konferans verimli geçer ve konferansta bir çok bilgi aktarımı olacağına inanıyorum.' dedi.

Türkiye'nin son zamanlarda zorlu süreçlerden geçtiğine dikkati çeken Çelik, sözü 15 Temmuz'daki Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine getirerek şunları söyledi:

'15 Temmuzda beklemediğimiz bir darbe girişimiyle karşılaştık. Ülke olarak biz darbelere alışığız. Bu zamana kadar 4 darbe yaşadık. 15 Temmuzda yaşanan olay darbe girişiminden daha çok işgal girişimiydi. Bu girişim halkın dik duruşuyla geri püskürtüldü. Bu işgal girişiminde yer alanlar, CIA'nin dizinin dibinde yaşayan ve 40 yıldır besleyip büyüttüğü küresel bir taşeron olduğu ortada. Halkımız 15 Temmuz'da yaşanan olayın çok erken farkına vararak, Çanakkale'de yaşanan birlik beraberlik ruhu bir kez daha ortaya çıktı.'

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile