Geleneksel İftar Çadırında İlk İftar Coşkusu

İzmir Valisi Cahit Kıraç, son 5 yıllık geleneği bozmayarak bu Ramazan ayında da ilk iftarını Kordelyalılar Derneği'nin Karşıyaka'da kurduğu iftar çadırında geçirdi.

Kıraç, burada yaptığı konuşmada, Ramazan ayının güzelliklerinden istifade edilmesi gerektiğini belirterek, "Ramazan ayı tüm dünyada hoşgörünün sergilendiği bir ay olarak bilinmektedir" dedi.

Vali Cahit Kıraç, Kordelyalılar Derneği'nin Karşıyaka'da verdiği iftar yemeğine katıldı.

İftar öncesi mehter takımı tarafından gösteri sunuldu. Çadırda vatandaşlarla birlikte saati bekleyen Kıraç, iftardan sonra yaptığı açıklamada, Ramazan ayının sevgi, saygı ve hoşgörünün en üst düzeyde yaşandığı bir ay olduğunu söyledi.

Ramazan ayının birlik ve beraberliklerin sergilendiği bir ay olduğunu belirten Vali Kıraç, "Her sene olduğu gibi Kordelyalılar Derneği'nin geleneksel iftar çadırında yine birlikteyiz. Bu benim katıldığım 5. iftar. Her yıl Ramazan'ın ilk gününü buradaki ailemizle geçirme alışkanlığımız sürüyor. İzmir Valiliği görevine başladığım günden itibaren Ramazanların ilk gününü burada sizlerle birlikte geçirdik" dedi.

Kordelyalılar Derneği'nin çadırında günde 2 bin kişiye iftar yemeği verildiğini, 1500 kişinin de evine yemek götürdüğünü aktaran Vali Kıraç, "Derneğimiz günde 3 bin 500 kardeşimize bu ocaktan yemek gönderiyor. Bunu saygıyla, memnuniyetle karşılıyoruz. Bu, millet olarak güzel alışkanlıklarımızın bir örneği. Bu mübarek ayın küskünleri barıştıran, kavga edenleri sükunete getiren bir ay olduğunu bilerek, bu güzelliklerden istifade etmemiz lazım" diye konuştu.

Kordelyalılar Derneği İşadamları Derneği Başkanı Mustafa Adnan Saraçoğlu ise 12 yıldır iftar yemekleri verdiklerini söyledi.

Saraçoğlu, "Rabbim, bu mübarek Ramazan ayının bereketinden, faziletinden, feyzinden milletimizi faziletlendirsin. Bu mübarek ay hep birlikte olmayı arzu ediyoruz. Bu çadıra ben küçük Türkiye diyorum. Buradaki birlikteliğimiz her daim devam etsin" şeklinde konuştu.

İftar yemeğine İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, İzmir İl Müftü Vekili İlyas Öztürk, İzmir İl Sağlık Müdürü Mehmet Özkan ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı da katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile