Geleneksel Pazar Kültürü Melikgazi'de Hayat Buluyor

Geleneksel Pazar Kültürü Melikgazi'de Hayat Buluyor

Melikgazi Belediye Baskani Doç. Dr. Mustafa Palancioglu; ilçede ikinci el esyalarin alisverisinin yapilacagi, alicilarla saticilarin bir araya gelecegi nitelikli bir pazar kuruyor.

Melikgazi’nin çehresini güzellestirmekle kalmayip alternatif çözümlerle ileriye tasimayi amaçladiklarini belirten Melikgazi Belediye Baskani Doç. Dr. Mustafa Palancioglu; "Melikgazi’mize deger kazandiracak projelerimizle hemsehrilerimizin hayatini kolaylastirmaya devam ediyoruz. Hayata geçirecegimiz birçok yenilikçi projeyi sizlerle paylastik. Bunlardan biri de hikayesi Osmanli Dönemi’ne dayanan "Bayat-Bat Bit Pazari" projemiz. Osmanli’da “ikinci el pazari” anlamina gelen Bayat Pazari kurulurmus. Daha sonra bu terim bat pazarina, zamanla bit pazarina dönüserek dilimize yerlesmis. Ikinci el esyalarin alisverisinin yapildigi Bayat Pazari ise günümüzde bit pazari olarak gelenegini sürdürüyor. Eskisehir Baglari Bölgesi’nde pazar günleri kurulan bit pazari ve Tacettin Veli Mahallemizde ikinci el beyaz esyalarin alinip satildigi birçok dükkan bulunuyor. Kuracagimiz Bayat Pazari’nda ikinci el esya satan esnafimiza yer vererek onlarin daha nitelikli bir alanda ticaret yapmalarina imkani saglayacagiz. Vatandaslarimiz da Bayat Pazarimizda daha nezih bir ortamda alisverislerini yapabilecekler. Ikinci el esyalarin alisverisinin yapildigi pazarimiz sayesinde vatandaslarimiz ekonomik ve kaliteli ürünlere daha nezih bir ortamda ulasmis olacaklar. Ekonomimiz canlanacak, esnafimizin da vatandasimizin da yüzü gülecek. Farkli konseptiyle Melikgazi’mize renk katacak, vatandaslarimizin ugrak noktasi olacak Bayat-Bat Bit Pazari’miz Melikgazi’mize hayirli olsun” seklinde ifade etti.

Melikgazi’ye kazandirdigi rekor hizmetlere yenilerini ekleyerek ilçenin refah düzeyini artirmayi basaran Baskan Palancioglu projelerini hayata geçirecek çalismalarina devam ediyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile