Geleneksel Siirt Battaniyesi dokumaciligi alaninda 25 yeni usta yetistirilerek, 25 kisiye istihdam saglanacak. Açilis programinda konusan Siirt Valisi Kemal Kizilkaya, gelecek nesillere bu kültürün aktarilmasi için her türlü destegin verildigini belirtti.
Vali Kizilkaya, "Geçmisten günümüze uzanan ve büyük bir emekle ilmek ilmek dokunan, cografi isarete sahip geleneksel Siirt battaniyesi dokumaciligi, kentimize ayri bir deger katarak il ekonomisine de önemli bir katma deger saglamaktadir. Bugün açilisini yapacagimiz dokuma atölyesi, hem istihdam saglamak hem de yeni nesillere bu kültürü aktarmak için büyük önem tasimaktadir. Proje kapsaminda, geleneksel Siirt dokumasi canlandirilacak ve yeni ustalar yetistirilecektir. Böylece, özellikle gençlerin ve kadinlarin bu sanati ögrenerek ekonomik ve istihdam açisindan katki saglamasi hedeflenmektedir’’ dedi.
Istihdam ve ekonomi alaninda faaliyet gösterecek proje oldugunu belirten Siirt Il Kültür ve Turizm Müdürü Irfan Tekin, "Bugün sizlerle birlikte açilisini gerçeklestirecegimiz geleneksel Siirt battaniyesi dokumaciligi atölyesinin Siirt’imize hem kültür, hem ekonomi hem de turizm alaninda katki saglayacagina inandigimiz bir projemiz olacaktir’’ seklinde konustu.
Kursiyer Sevval Çakay, "Babam 30 senedir bu meslegi yapiyor. Hazir elimizde böyle firsat geçmisken bizde ögrenelim dedik. Zor degil ama çok emek isteyen bir istir" dedi.
Kursiyer Fatma Isik Kaya ise "Bu projede emegi geçen bütün emektar arkadaslarimiza Sayin Valimize ve bütün çalisanlara çok tesekkür ediyoruz. Gerçekten Siirt’in ihtiyaç duydugu bir alandi" diye konustu.
Geleneksel Siirt Battaniyesi Dokumaciligi Atölyesi Açildi
Siirt’te GAP Bölge Kalkinma Idaresi Baskanligi ve Siirt Valiliginin destegi ile hizmete giren ‘Geleneksel Siirt Battaniyesi Dokumaciligi Atölyesi’nin açilisi Halk Egitim Merkezi’nde kursiyerlerin katilimi ile gerçeklestirildi.