Geleneksel Yagmur Duasi Ve Bozdag Bulusmasi Için Geri Sayim Basladi

Geleneksel Yagmur Duasi Ve Bozdag Bulusmasi Için Geri Sayim Basladi

Denizli’ye 100, Çivril’e 35 kilometre uzaklikta bulunan Afyon il sinirindaki Bozdag Mahallesi’nde geleneksel olarak sürdürülen yagmur duasi ve hemsehri bulusmasi bu yil da yapilacak.



Bozdag Mahalle Muhtari Mehmet Basöz, yagmur duasi yemegine herkesi davet ederek; “Her yil Mayisin ilk haftasinda köyümüzde yagmur duasi yapilmakta. Birlik ve beraberligimiz için birlikte yemekler yenilmekte ve ögle namazi kilinmakta. Bozdag’in Kabaagaç mevkisinde yapacagimiz yagmur duasi etkinligimiz, tüm Bozdaglilarin katilimiyla bir senlik havasinda geçmektedir. 05.05.2024 Pazar günü yapacagimiz etkinlige tüm halkimiz davetlidir” diye konustu.



Köye hiç vali gelmedi

Konusmasinda Bozdag’a bugüne kadar hiç vali gelmedigine dikkat çeken Muhtar Mehmet Basöz “Denizli’nin ve Çivril’in en uzak köyüyüz. Belki de bu yüzden bugüne kadar Bozdag’a hiç vali gelmedi. Düzenleyecegimiz yagmur duasina yemegimize Valimiz, Büyüksehir Belediye Baskanimiz, Çivril Kaymakamimiz ve Çivril Belediye Baskanimiz katilir bizleri onurlandirirlarsa Bozdaglilar olarak büyük mutluluk duyariz. Bu yil ilki yasamak istiyoruz. Valimizi, Kaymakamimizi, Büyük Sehir Belediye Baskanimizi ve Çivril Belediye Baskanimizi ve protokolümüzü de bu etkinligimize bekliyoruz, yanimizda görmek istiyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile