Gelibolu'da 19 Eylül Gaziler Günü Kutlandi

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde "19 Eylül Gaziler Günü" törenle kutlandi.

2. Kolordu komutanligi karargah binasi önündeki Atatürk Aniti’na Gelibolu Kaymakami Bekir Abaci, 2. Kolordu Komutani Tümgeneral Rasim Yaldiz ve Belediye Baskani Mustafa Özacar tarafindan çelenk birakilmasinin ardindan saygi durusunda bulunuldu ve Istiklal Marsi okundu.

Türkiye Emekli Astsubaylar Dernegi Gelibolu Subesi Baskanligi tarafindan görevlendirilen gazi Aslan Gani Öztürk, programda yaptigi konusmada, "En büyük gazi, bu unvani 19 Eylül 1921'de TBMM’nin karari ile alan vatanin kurtaricisi ve kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Topragi vatan, milleti ulus yapan degerdir. Vatan savunmasinda sehit ya da gazi olmak kadar güzel bir kahramanlik olamaz. Sehit nurlanmis, gazi onurlanmis askerlerdir." dedi.

Siir okunmasinin ardindan ilçe merkezindeki sehitlikte düzenlenen törene geçildi.

Buradaki tören, Abaci tarafindan Sehitlik Ani Defteri'nin imzalanmasi ve en yasli gaziye çiçek sunulmasiyla basladi.

Törende konusan Abaci, "19 Eylül’ün vatanimizin her yerinde Gaziler Günü olarak kutlanmasi, gönlümüzdeki yerleri her zaman farkli olan kahraman sehitlerimize, cesaret timsali gazilerimize karsi vefa borcumuzu bir nebze olsa sunma imkani vermistir. Bu düsüncelerle Gaziler Günü'nü kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari ile aziz sehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle, sükranla aniyor, hayatta olan gazilerimize minnet, sevgi ve saygilarimi sunuyorum." ifadesini kullandi.

Daha sonra sehitler ve gaziler için dua edildi, sehitlerin kabirleri ziyaret edilerek karanfil birakildi.

Törenin ardindan Hamzakoy askeri tesislerinde Gelibolu Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi tarafindan yemek ikram edildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile