Gelibolu'da Yıl Sonu Sergisi

Gelibolu Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri yıl sonu sergisi açtı.

Açılışa Gelibolu Kaymakamı Hakan Kılınçkaya, Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Evreşe Belde Belediye Başkanı Dr. Ali Kamil Soyuak ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Karaca katıldı.

Toplam 70 tablonun yer aldığı sergide konuşan resim öğretmeni Çağan Demircan, azimli bir çalışmanın ürünü olan tabloları 21 öğrencisi ile 7 ay süren bir zaman içinde hazırladıklarını söyledi.

Çalışmalarda 4 öğrencinin çevreye dikkat çekmek amacıyla geri dönüşümden yaptıkları harita ile en çok ilgi çektiklerini dile getiren Demircan, "Bu geri dönüşüm resminde, bilgisayar monitörü, pil, cd, kapak, eldiven gibi geri dönüşüm eşyaları kullanıldı." dedi.

Okulun 10. sınıf öğrencisi Sude Pulat ise çıplak ayakla resim yapmanın kendisine enerji verdiğini anlattı.

Resim yapmayı çok sevdiğini dile getiren Pulat, "İlkokulda iken de çiziyordum ama 2 yıl önce okulumuzun açtığı Destekleme ve Yetiştirme Kurslarının resim kursuna katıldım. Hocalarımın sayesinde bu yeteneğimi keşfettik. Birde ben sıkılınca ayakkabılarımı çıkarıp, öyle çalışıyorum. Bu da bana sanki daha çok enerji veriyor ve sıkıntım geçiyor. Çalışmama daha bir şevkle devam ediyorum." diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile