Gelibolu Su Alti Parki'nda Dalis Sezonu Basladi

Gelibolu Su Alti Parki'nda Dalis Sezonu Basladi

Çanakkale Savaslari’nin yasandigi Tarihi Gelibolu Yarimadasi’nda 109 yil önce batirilan batiklara dalis sezonu basladi. Zengin su alti güzellikleri ve tarihi izlerle dolu atmosferiyle dikkat çeken park, dalis tutkunlarina essiz deneyimler sunmaya devam ediyor. Sezonun açilis dalisina, Çanakkale Savaslari Gelibolu Tarihi Alan Baskani Ismail Kasdemir de katildi.

Gelibolu Yarimadasi, 1915 Çanakkale Savasi’nin izlerini tasiyan birçok tarihi noktaya ev sahipligi yapiyor. Her yil milyonlarca kisi, bu cografyayi kesfetmek için Gelibolu’nun sehitliklerini, anit mezarlarini, tabyalarini ve müzelerini ziyaret ediyor. Çanakkale Tarihi Gelibolu Yarimadasi’nda 109 yil önce batirilan batiklar, ‘Gelibolu Tarihi Su Alti Parki’ ile birlikte yerli ve yabanci turistlerin yeni gözdesi olmaya devam ediyor. Derinliklerinde pek çok hikaye saklayan Çanakkale’nin destansi batiklari, 1. Dünya Savasi temali ilk su alti parki özelligini tasiyor.

Gelibolu Su Alti Parki ise Çanakkale Savaslari Gelibolu Tarihi Alan Baskanligi tarafindan kurulan ve su alti dünyasini kesfetmek isteyenler için bir merkez haline gelen bir alan olarak öne çikiyor.

Bu yilin dalis sezonu, Tarihi Alan Baskani Ismail Kasdemir’in katilimiyla resmen basladi.

Kültür ve Turizm Bakanligi Çanakkale Savaslari ve Gelibolu Tarihi Alan Baskanligi’nin öncülügünde 2021’de hizmete açilan park, Birinci Dünya Savasi’ndan kalma gemi batiklarini kesfetmek isteyenler için popüler bir rota haline geldi. Yeni sezonda da parka olan ilginin yogun olmasi bekleniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile