Geliboluda ‘Türkiye Gerçekleri’ Konferansı

Geliboluda ‘Türkiye Gerçekleri’ Konferansı

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde, "Türkiye Gerçekleri" konulu konferans düzenlendi.

Gelibolu Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Gelibolu Derneği tarafından düzenlenen konferansa siyaset analizcisi ve yorumcusu emekli Tuğgeneral Haldun Solmaztürk konuşmacı olarak katıldı.

Tuğgeneral Solmaztürk, “Türkiye'nin dışa bağımlılığı ve dışarıdan yönetimini tartışmanın artık bir anlamı olmadığını vatandaşlar da anlamaya başladı.

Dışarıya bağımlılık devam ettiği sürece ne kadar güvenli durumdayız, bu tartışılır. Demokratik gözükmemize rağmen, aslında yasakçı bir ülke olduğumuz aşikar. Demokrasi halkın katılımı ile olur. Halkı zorlamayla olmaz. Bu kadar yıpranan bir iktidarın puanının bu kadar yükselmesi de ilginçtir. Müslüman olan toplum ile müslüman olmayan toplumun elbette farklılıkları vardır. Bizim giyimimiz, hareketlerimiz, konuşmamız bizim elbette kalitemizi ortaya koyar. Tabii ki bizim değerlerimiz vardır ve en ön planda bunlar gelmektedir. Ama insanlar sindirilerek zafere ulaşılmıştır. Bunu da orduyu kullanarak yaptılar ve biz çok güçlü olan orduya bile bunu yapabiliyorsak deyip göz dağı verdiler. Ordunun buna neden ve nasıl boyun eğdiği için de konuşulacak çok şey var, ama bu da şimdilik bende kalsın” dedi

Konuşmadan sonra Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği başkanı Gönül Poyraz tarafından üç dernek adına konuşmacı Solmaztürk'e plaket verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile