Gelin Gittiği Suriye'den Kaçmak Zorunda Kaldı

ŞANLIURFA - MÜSLÜM ETGÜ - Gelin gittiği Suriye'den yaşanan çatışmalar nedeniyle kaçmak zorunda kalan kadın, 48 yıl sonra çocukları ve torunlarıyla Türkiye'ye sığındı.

Fatma el Ali, bundan 48 yıl önce El İbrahim ile evlenerek Suriye'nin Rakka kentine yerleşti. Eşinin vefatının ardından 7 çocuğuyla yaşam mücadelesi vermeye başlayalan el Ali, ülkesindeki iç savaştan dolayı yaklaşık yarım asır sonra doğup büyüdüğü topraklara geri dönmek zorunda kaldı.

Suriyeli el Ali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de savaş öncesi yaşam şartlarının iyi olduğunu, ordu birliklerinin saldırıları sonrasında evlerinin yıkıldığını, hayatta kalabilmek için çocukları ve torunlarıyla Türkiye'ye sığındıklarını söyledi.

Yakınlarıyla Akçakale'deki bir yakınının yanına geçici olarak yerleşen Fatma el Ali, rahatsızlığı nedeniyle sürekli ilaç kullanmak zorunda olduğunu, zaman zaman bunu karşılamakta güçlük çektiğini belirtti.

-"Türkiye'ye bir umutla geldik"

Türkiye'de yeniden bir hayat kurmak istediklerini el Ali, Suriye'de yaşadıkları zor günleri geride bırakmak istediklerini söyledi.

Rakka'da insaların zor durumda olduğunu herkesin yardım beklediğini ifade eden Fatma El Ali, şunları kaydetti:

"Yaşadığımız bölgede ekmek, su, elektrik, ilaç hiçbir şey yok. Kimse bize bir şey vermiyor. Her bir kişiye ancak 2-3 günde 1 ekmek veriyorlar. Satılık yiyecek bulsak bile herşey çok pahalı. Çocuklarımız savaş nedeniyle iş olmadığı için çalışamayınca para da kazanamıyor. Türkiye'ye bir umutla geldik, belki çocuklarımız burada iş bulur."

Yaşlı kadının oğlu Mehmet İbrahim ise yokluk ve zor şartlarda yaşadıklarını ve Türkiye'ye kaçmak zorunda kaldıklarını anlattı. Türkiye'de hayata yeniden tutunmak için çalışacaklarını dile getiren İbrahim, iş bulup evini geçindirebilecek kadar para kazanmayı arzuladığını sözlerine ekledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile