'Gelin Gönüller Yapalım Bu Ramazan Ve Her Ramazan' İftarı

'Gelin Gönüller Yapalım Bu Ramazan Ve Her Ramazan' İftarı

İçel İl Müftülüğü tarafından ’Gelin Gönüller Yapalım Bu Ramazan ve Her Ramazan’ temasıyla düzenlenen iftarda, il protokolü ile iş adamları bir araya geldi.

Muğdat Camisi altında yer alan Hacı Süleyman Özdiker Konferans Salonu’nda İl Müftüsü Ali Melek ev sahipliğinde gerçekleştirilen iftar programına, İçel Valisi Özdemir Çakacak, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yıldırım, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Fatih Erhan, İl Jandarma Komutanı Ömer Uyan, vali yardımcıları, kaymakamlar, il protokolü üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile iş adamları katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan İl Müftüsü Ali Melek, iftar programlarının artık geleneksel bir hale dönüştüğünü, bu kapsamda da herkesin bir araya geldiğini söyledi.

Bu programlardaki amacın bir araya gelmek olduğunu vurgulayan Melek, "Hiç şüphesiz hepimiz evimizde çorbamızı kendimiz daha rahat bir ortamda içerdik, iftarımızı yapardık. Ramazan’ın bereketi olarak Ramazan’ın feyzi ve güzelliği olarak gönüllerde bir birlikteliği oluşturmak maksadıyla buraya zahmet buyurarak geldiniz. Sadece Allah’ın rızasını kazanmak sevgili Resulün ‘O iftarda bereket vardır’ hadisi doğrultusunda bu bereketi iftardaki kabul olunan duanın içerisinde bulunabilmek maksadıyla burada bir araya geldik. Dolayısıyla bu güzelliği bizlerle birlikte paylaştığınız için teşekkür ediyorum. Ramazan ayı berekettir. Bu yıl sevgi evlerindeki çocuklarımızla iftara başladık. Ramazan boyunca Suriyeli vatandaşlara, durumu olmayan kendi vatandaşlarımıza dönük, engelli kardeşlerimize dönük de iftar programı düzenleyeceğiz. Ramazan’ın öncesinde de başladığımız gıda paketi dağıtımı da sürüyor. Camilerimizde Ramazan boyunca oruç ibadetini insanlar yerine getirirken rehberlik yapmaya çalışıyoruz. Yine Haç ibadetinde rehberlik yapmaya çalışıyoruz. Ramazan’ın hepimiz hakkında hayırlara sevile olmasını, ülkemiz için nice güzelliklere vesile olmasını, çevremizde akan kanların durmasına vesile olmasını ve tüm insanlık içinde barışa vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. Ramazan Bayramı’na sağlık ve afiyet içinde kavuşarak ülke olarak huzur içerisinde bayramı idrar etmeyi de Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum" şeklinde konuştu.

"KARDEŞLİK BAĞI TÜRK MİLLETİNİ AYAKTA TUTAN EN ÖNEMLİ BAĞLARDAN BİRİDİR"

İçel Valisi Özdemir Çakacak ise birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekerek, Ramazan ayında ibadet yaparken aynı zamanda yokluk çeken insanların halinin daha iyi anlaşıldığını, empati yapma fırsatı bulunduğunu söyledi.

Ramazan ayında insanların birbirlerine daha fazla sevgi ve saygıyla bakmalarını, yardım etmelerini ve dayanışma içerisinde bulunmaları gerektiğini ifade eden Çakacak, yardımlaşmanın ve dayanışmanın en güzel örneklerinin sadece bu mübarek ayında değil, yılın 12 ayında da görmek istediklerini belirtti.

Kardeşlik bağının Türk milletini ayakta tutan en önemli bağlardan biri olduğunu vurgulayan Çakacak, milletin inancından ve kültüründen aldığı ilhamla insanlığını, kardeşliğini ve komşuluğunu en güzel şekilde gösterdiğini kaydetti.

İçel’de şu anda yaklaşık 170 bin Suriyeli vatandaşı misafir ettiklerinin altını çizen Çakacak, "Bu güzel şehrin güzel insanları birlik ve beraberlik içerisinde, dayanışma ruhuyla onlara ensar olmanın gereğini yapıyorlar. Bu mübarek ayda insanların birbirlerine karşı daha hoşgörülü, öfkelenmek yerine çoğu zaman anlayış gösteriyor ve bu sayede de çıkabilecek birçok olumsuzluğun önüne geçiliyor. Önce ki gün yetim çocuklarımıza verilen iftara katıldım. Onlara hediyeler dağıttık, o çocukların gözlerinde gördüğüm ışıltı beni keyiflendirdi. Ramazan ayında sahip olduğumuz bu güzellikleri sadece Ramazan ayında değil yıl boyunca gösterebilirsek toplumsal barışa en büyük katkıyı sunmuş oluruz" ifadelerini kullandı.

Millet olarak birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını daha da pekiştirmeye ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Çakacak, milletin sağduyusu ve vakur duruşu sayesinde Türkiye’nin çekilmek istendiği oyunlara fırsat verilmediğini, milletin türlü imkansızlıklar içerisinde iken dahi tüm Anadolu’nun birliği, beraberliği ve kardeşliği sayesinde bugünlere ulaştığını ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile