Gelin Ve Damat Dügün Gecesi Depremde Öldü

Gelin Ve Damat Dügün Gecesi Depremde Öldü

Asrin felaketi olarak nitelendirilen depremde Hatay’da dünya evine giren Elif ile Halil Ibrahim Aksoy çifti, Iskenderun’da tuttuklari evde, evlendikleri gün enkaz altinda kalarak hayatlarini kaybetti. Kiz kardesini kaybeden agabey, 3.5 aylik kizina kardesinin ismini verdi.



Köpekleri kurtardi

Asrin felaketi olarak depremde enkaz kaldirma, arama-kurtarma çalismalari devam ediyor. Geriye ise aci hikayeler kaldi. Kurulan çadir kentlerde kalan ailelerin ibretlik hikayeleri dikkat çekiyor. Depremden köpeklerinin kendilerini kurtardigi dile getiren Elif Belli, ”Yatiyorduk, bir tane köpegimiz var onun sayesinde hayattayiz, o bizi uyandirdi” dedi.

Deprem anini anlatan Elif Belli, ”Ilk basta sallanti hissettik. Sonradan bir titresim geldi, duvarlardan ses çikmaya basladi.

Ürperdik korktuk. Herkes çiglik çigliga bagirislar. Ölenler, enkaz altinda kalanlar. Bu sallanti bir buçuk dakika falan sürdü. Biz ilk defa gördük yasadik. Ölenler için çok üzüldük. Allah mekanlarini cennet eylesin” diye konustu.



“Gelin-damat dügün gecesi öldü”

3.5 aylik yegeni Asel bebege, dügün günü vefat eden halasinin ismini verdiklerini kaydeden Elif Belli, ”Depremin oldugu günün aksami dügün oldu. Pazar günü Elif ile Halil Ibrahim’in dügünüydü. Kendisi Iskenderun’da ev tuttu. Normalde Antakyalilar. Kismet, ‘Ecel geliyorum’ demez, orada vefat etti. Dügün günü Iskenderun’da tutuklari evde öldü. Kocaeli Büyüksehir Belediyesi’ne minnettariz. Bize ilk ulasan onlar oldu. Onlar sayesinde biraz rahat ediyoruz. Haklarini helal etsinler bize ”dedi.



Ölen gelinin kardesi dügün gecesini anlatti

Kiz kardesi Elif Aksoy’un dügün gecesi öldügü belirten agabey Murat Bilge, ”O gece burada karla karisik yagmur yagiyordu. ‘Yol kapali’ dediler. Damadin anne-babasi, ‘gelin burada oturun. Kahve içersiniz’ dediler. Kiz kardesim kayinvalidesinde oturduktan sonra, gece saat 3.30 gibi buradan Iskenderun’a geçti. Kiz kardesimi götüren arkadas anlatiyor, ‘eve geçtiler ikinci kat. 30-40 metre ilerledim, kiyamet koptu.’ Tek tek binalarin çöktügünü gördügünü söyledi” seklinde konustu.

Dügün gecesi hayatini kaybeden gelin damattan geriye ise, depremden saatler önce çekilmis fotograf ve görüntüleri kaldi. Görüntülerde nikahlari kiyilan çiftin, salona girmesi ve dans etmeleri yer aliyor. Bilge ailesinden geriye kalan bir fotograf ise acinin boyutunu ikiye katladi. Fotografta yer alan 6 kisiden 5’inin hayatini kaybettigi, bir kiz çocugunun ise yarali olarak kurtuldugu ögrenildi
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile